ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η κλοπή στο ΣΕΦ έκρινε τον τίτλο

Στο ίδιο "έργο" θεατές και φέτος, με τον Ολυμπιακό να "σφάζεται" στη σειρά των τελικών και να του στερείται ένας ακόμα τίτλος πρωταθλητή ο οποίος βάφτηκε... πράσινος με τους "κλεπταποδόχους" να βρίσκουν λόγο... ύπαρξης και να χαμογελά το χειλάκι τους σε κάποιο ομαδικό άθλημα.
Φυσικά, οι παίκτες του Θρύλου δεν στάθηκαν στο ύψος τους στον πέμπτο τελικό με τον Σπανούλη πρώτο και... χειρότερο να είναι ξανά εκτός κλίματος, όμως ο τίτλος χάθηκε στο ΣΕΦ εκεί που οι ρέφερι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην πάρει την κούπα ο Ολυμπιακός.
Ο πέμπτος τελικός δεν σηκώνει... κριτικής. Οι παίκτες των ερυθρολεύκων μπήκαν καλά όμως δεν άντεξαν στην πίεση και... κλασικά στην "σφαγή" με το "βαμβάκι" από τους γκρι. Είναι τόσο επιστημονικό το "σφάξιμο" που πλέον πρέπει να υπάρχει... σχολή για να βγαίνουν τέτοιοι διαιτητές και να τα βλέπουν όλα πράσινα. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός έχασε 82-71 στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ και μαζί τον τίτλο...
Με δύο τρίποντα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός και θα περίμενε κανείς να προβάλλει αντίσταση, όμως το 4-8 και το 7-10 έγινε με μπλακ άουτ στην επίθεση 15-10 την ώρα που η άμυνα ήταν... μπάτε σκύλοι αλέστε. Τα "τούβλα" που πέταγαν οι ερυθρόλευκοι από τα 6.75μ. (2/9) έφερε τη διαφορά στο 22-12 και να κλείνει η περίοδος στο 28-19. Τέτοιος απολογισμός για την άμυνα του Θρύλου από μια ομάδα που μετά βίας σκοράρει 65 πόντους στα μεγάλα ματς την φετινή σεζόν, ήταν άθλος...
Η διαφορά αυτή αντί να προβληματίσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και να προσπαθήσει να βρει λύσεις με ψυχραιμία, οδήγησε σε απερίσκεπτες και βιαστικές επιλογές στη δεύτερη περίοδο. Έχοντας και τα σφυριγματάκια, τα κλασικά όχι τίποτα πρωτόγνωρο σε ματς "αιωνίων, οι πράσινοι έχτισαν διαφορά και έφτασαν στο 34-26. Με τον Σπανούλη off για μια ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε το δρόμο για το καλάθι και ταυτόχρονα η άμυνα -όσο το επέτρεπαν οι ρέφερι- προσπαθούσε να διατηρήσει τους ερυθρόλευκους μέσα στο παιχνίδι.
Ε, αφού είδαμε και τάπα του Ράιτ σε προσπάθεια για κάρφωμα του Σερμαντίνι, πλέον πειστήκαμε όλοι ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Στην συνέχεια αυτής της φάσης, ο Γεωργιανός έκανε φάουλ και χρεώθηκε τεχνική ποινή και να σου... το 53-32 αποτέλεσμα ημιχρόνου. Γέλασε κάθε πικραμένος πάλι με τα καμώματα των διαιτητών, αλλά αφού δεν βρίσκουν στον Ολυμπιακό τρόπο αντίδρασης, εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια από τα ίδια όσον αφορά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός διατηρούσε προβάδισμα με +20 και όποτε δεν έβρισκε ελεύθερα σουτ, έσπευδε για βολές στη γραμμή (31 σούταραν οι πράσινοι αν δεν κάνουμε λάθος). Οι μόνοι που... πάλευαν από τον Ολυμπιακό ήταν ο Λοτζέσκι και ο Κόλινς με τον Πρίντεζη να ακολουθεί αλλά το σκορ ήταν στο 62-42 με τον έγχρωμο Αμερικανό να ρίχνει τη διαφορά στο -14 με 70-56 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος από το -16 στο 33' με 74-58, έτρεξε ένα σερί 10-0 και μείωσε σε 74-68 στο 37' όμως ποιός έχασε την... ψυχραιμία του σε τέτοια κρίσιμα σημεία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να τη βρουν οι ερυθρόλευκοι; Κλασικά, λάθη στο τέλος και αντί να πανικοβληθούν οι πράσινοι που έχασαν τη διαφορά των 24 πόντων, πανικοβλήθηκαν οι παίκτες του Θρύλου και το 82-71 ήρθε φυσιολογικά στο τέλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 53-32, 70-52, 82-71. ΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 28-19, 25-13, 17-20, 12-19.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλλινς 11 (1), Σίμμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου