ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Κόστα Ρίκα η επίσημη αγαπημένη του Μουντιάλ

Απίστευτο κατόρθωμα από τους Κοσταρικανούς που νίκησαν και την Ιταλία και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.


Τελευταία ενημέρωση:
Μετά την Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα πήρε την ταυτότητα και της Ιταλίας (1-0) και έγινε η 4η ομάδα της διοργάνωσης που προκρίνεται στους «16», έπειτα από τις Ολλανδία, Χιλή και Κολομβία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία τους που οι Κοσταρικανοί περνούν στην επόμενη φάση (η πρώτη ήταν το 1990 στις ΗΠΑ)

Το συγκρότημα του Χόρχε Λουίς Πίντο, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Αρένα Περναμπούκο» απόλυτα διαβασμένο απέναντι στην «σκουάντρα ατζούρα». Με σωστή αμυντική λειτουργία και αντεπιθέσεις «φωτιά» έβαλαν με την πλάτη στον τοίχο τους Ιταλούς , δημιουργώντας τους πολλά νεύρα ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου(44’), όταν η εξαιρετική σέντρα από τον Ντίας στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε τον αμαρκάριστο Ρουίς να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει (σ.σ  ρέκορντμαν καθώς παίζει για τέταρτο συνεχόμενο Μουντιάλ) Μπουφόν.
 
Νωρίτερα, στο 43' ο Χιλιανός διαιτητής Ενρίκε Όσες, αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Τζόελ Κάμπελ , όταν ανατράπηκε καθαρά από τον Κιελίνι. Οι Κοσταρικανοί στην συνέχεια με απίστευτη ενέργεια που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο, έτρεξαν τους Ιταλούς που ξέμειναν από δυνάμεις και φαντασία στην επίθεση, με αποτέλεσμα η λήξη να τους βρίσκει στην πρώτη θέση και στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!
 
Πλέον, η «σκουάντρα ατζούρα» θα διεκδικήσει την πρόκρισή της κόντρα στην Ουρουγουάη, όπου εκτός από τη νίκη τη βολεύει και η ισοπαλία, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Να τονίσουμε πως με αυτό τον όμιλο διασταυρώνεται αυτός της Ελλάδας. Αν λοιπόν η Εθνική μας ομάδα προκριθεί ως δεύτερη θα παίξει με την εκπληκτική Κόστα Ρίκα. 
 
Οι συνθέσεις: 
 
Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Τιάγκο Μότα (46’ Κασάνο), Καντρέβα (57’ Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (69’ Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο. 
 
Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ (74’ Ουρένια), Ρουΐς (81’ Μπρένες), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (68’ Κουμπέρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου