ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Είχε διάθεση και σούπερ Φετφατζίδη (ξανά)...

Μπροστά σε πολλούς Έλληνες μια… άλλη Εθνική σε σχέση με την Πορτογαλία (σε σύνθεση και διάθεση) ναι μεν έμεινε στο 0-0 με την Νιγηρία, ωστόσο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Εξαιρετικός και πάλι ο Φετφατζίδης, μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, που θα είναι αδιανόητο να μην πάρει φανέλα βασικού. Πολύ καλοί επίσης οι Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Ταχτσίδης και Μόρας (έδεσε μια χαρά με Μανωλά), θετικότατη και η παρουσία των Βύντρα, Τζαβέλλα και Κονέ.

Ο Φερνάντο Σάντος είδε πράγματα που ήθελε από τους διεθνείς μας, που ήταν βελτιωμένοι στο παραγωγικό σκέλος, ενώ για μια ακόμη φορά δεν δέχτηκαν γκολ. Πλέον, η γαλανόλευκη στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα με τη Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00), προτού πάρει το αεροπλάνο για την Βραζιλία.

Μέχρι το 20λεπτο η Εθνική είχε φτιάξει δυο καλές φάσεις, με τον Καραγκούνη να τις δημιουργεί. Στο 8' έβγαλε ωραία κάθετη στον Φετφατζίδη που βρέθηκε εντός περιοχής, προσποιήθηκε, όμως το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 20' ο κάπτεν έκλεψε τη μπάλα στον άξονα, πάσαρε στον Χριστοδουλόπουλο που σούταρε από τα 25 μέτρα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι έφυγε λίγο άουτ.

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες, δημιουργώντας κινδύνους στην άμυνα της Νιγηρίας. Στο 28' ο Φέτφα χόρεψε δυο αντίπαλους αμυντικούς, πλάσαρε, όμως ο Ενιγιάμα έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

Από την άλλη, οι Νιγηριανοί προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, καθώς δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, ωστόσο, όποτε χρειάστηκε, ο Γλύκος ήταν εκεί.

Η γαλανόλευκη έχασε τη συνοχή της στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι Νιγηριανοί να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να φέρουν το παιχνίδι στα καρέ του Καπίνο. Στο 58' έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία με τον Μόζες να σουτάρει άουτ από καλή θέση, με την ελληνική άμυνα να πιάνεται στον ύπνο.

Η Εθνική μας έβγαλε δύο-τρεις φάσεις στην κόντρα, με κύριους εκφραστές τους Φετφατζίδη και Κονέ, με τον δεύτερο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία της γαλανόλευκης στην επανάληψη, όταν στο 66' σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 83' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, με τον Μήτρογλου να βγαίνει στην κόντρα από μπαλιά του Τζιόλη, να πατάει ωραία με τακουνάκι στον Σαμαρά, που πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον Ενιγιάμα, που σηκώθηκε και μπλόκαρε και την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στην επαναφορά.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62' Τζιόλης), Καραγκούνης (46' Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Γκέκας (62' Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80' Σαλπιγγίδης).

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιγιάμα, Ελντερσον (42' λ.τρ. Οντουνλάμι), Αμπροζε, Μούσα (46΄Ουτσέμπο), Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Ονάζι, Ομπι Μίκελ, Μόζες, Ομερουο, Οντεμβιγκί (54' Μπαμπατούντε), Εμενίκε (76' Νούφορ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου