ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η Τουρκία επιδιώκει πόλεμο με την Ελλάδα – Θρασύτητα πολεμική ενέργεια εναντίων της χώρα ς μας

ellhnikes-enoples-dynameis

Ανεβάζει και άλλο τους τόνους στο Αιγαίο η Τουρκία, μετά και τη θρασύτατη πολεμική ενέργεια που έκανε σήμερα εναντίον της Ελλάδας.
Πολεμικό πλοίο, παραβίασε τα εθνικά θαλάσσια σύνορα μας και… μπήκε ανάμεσα στα Ελληνικά πολεμικά πλοία που είναι διασκορπισμένα στο Αιγαίο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Επιτελείς δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους, πως η Τουρκία επιδιώκει πολεμική σύγκρουση των δυο κρατών, με αφορμή το.. Καστελόριζο και την τοποθέτηση στην εκεί περιοχή, εξέδρα αντλήσεως πετρελαίου
H άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, βρισεκται σε εξελιξη στο Αιγαιο απο σημερα. Πρόκειται για την άσκηση <<Καταιγίδα>> θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου. Από τον Στόλο θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία και θα ενεργοποιθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ. Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο
Πρόκληση των Τούρκων
Με την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ σε εξέλιξη κι ένα 24ωρο πριν από την συνάντηση των υπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες η Άγκυρα συνεχίζει να οξύνει τα πνεύματα στο Αιγαίο. Φρεγάτα του στόλου της παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Η τουρκική φρεγάτα «GELIBOLU», προερχόμενη από Ναυτική Βάση ΑΚΣΑΖ, την 2 Ιουνίου 2014, πραγματοποίησε πλου εντός ΕΧΥ ως ακολούθως:
• Την 01:00 εισήλθε βόρεια ν. Νάξου και την 04:45 εξήλθε βόρεια ν. Μήλου.
• Από την 04:45 έως την 10:00 παρέμεινε σε διεθνή ύδατα δυτικά ν. Μήλου.
• Την 10:00 εισήλθε βόρεια ν. Μήλου και την 11:30 εξήλθε βόρεια ν. Πάρου
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου