ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ - παρακαλώ την προσοχή σας στις ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο

Ανακεφαλαιώνοντας, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε μια σημαντική θερμή εισβολή στην χώρα μας με τον υδράργυρο κοντά στους 40°C (τοπικά ίσως και 41°C) κυρίως στην Θεσσαλία, την Αν. Στερεά (και Αττική), την Εύβοια και την Αν. Πελοπόννησο. Ειδικά την Πέμπτη ο συνδυασμός της συννεφιάς κατα τόπους, της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης και της αυξημένης υγρασίας θα εκτοξεύσουν τους δείκτες δυσφορίας στο κόκκινο!!
Σας παρακαλώ την προσοχή σας στις ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο, η Πέμπτη θα είναι μια πολύ πολύ δύσκολη μέρα αλλά αντίστοιχα και το βράδυ της θα είναι βασανιστικό μιας και στις μεγαλουπόλεις δεν θα καταφέρει ο υδράργυρος να πέσει κάτω απο τους 26-27°C!!
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσουν αρκετά 36-37άρια και στα νησιά 33-35άρια (Κρήτη και Δωδεκάνησα 38-39°C). Απο την Παρασκευή ενω στα Δυτικά και Βόρεια θα αρχίσει να υποχωρεί ο υδράργυρος, στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχίσουν να σημειώνονται οι παραπάνω θερμοκρασίες.
Το Σάββατο-Κυριακο πτώση της θερμοκρασίας παντού στους 34-35°C αλλά (δυστυχώς) διαφαίνεται να ακολουθεί μια νέα θερμή εισβολή-καύσωνας απο την άλλη εβδομάδα. Δυστυχώς οι επόμενες 8-10 τουλάχιστον θα είναι δύσκολες...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου