ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

"Άγριος" καβγάς Δένδια – Γιακουμάτου για τα πολυτελή έπιπλα του Άκη!



"Άγριος" καβγάς Δένδια – Γιακουμάτου για τα πολυτελή έπιπλα του Άκη!
Επεισόδια στις σκάλες του υπουργείου... για τα έπιπλα του Άκη
Οι πολιτικοί που επιφορτίστηκαν από τον πρωθυπουργό να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ύφεσης, ο Προϊστάμενος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Δύο άνδρες  που αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν, όμως η ζωή τα έφερε έτσι πριν από λίγο καιρό ώστε ο ένας να μη θέλει να βλέπει τον άλλον.
Αφορμή στάθηκε μια δημόσια δήλωση του νυν υφυπουργού Ανάπτυξης η οποία συνέδεε την ανακίνηση της υπόθεσης της φορολογικής παράβασης του οικογενειακού γηροκομείου του με τον τέως υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν προϊστάμενό του. Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έλεγχε εκείνη την περίοδο την οικονομική αστυνομία, κατηγορήθηκε ότι «έστησε» την όλη φασαρία και τη σύλληψη της συζύγου Γιακουμάτου.
Ποιος, όμως, θα φανταζόταν ότι η κόντρα αυτή θα έπαιρνε τέτοιου είδους διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις… καρέκλες; Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», Το αντικείμενο-πολιτικό φετίχ κάθε Ελληνα πολιτικού; Καρέκλα υπουργική ονειρεύεται ο κάθε βουλευτής. Ε, γι’ αυτήν τελικά παραλίγο να υπάρξει σύρραξη την προηγούμενη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πλήρους ανακαίνισης που επιχειρεί στο γραφείο του στην οδό Νίκης ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δεν μπόρεσε να αντέξει το γεγονός ότι θα έπρεπε να εγκατασταθεί σε ένα μικρό γραφείο ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων δίχως ανέσεις. Αυτό εξάλλου είναι το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης στον 7ο όροφο της οδού Νίκης εδώ και χρόνια. Δίχως πολυτέλειες, με ένα «μαζεμένο» υπουργικό γραφείο, ένα μίνι τραπέζι συσκέψεων, μια βιβλιοθήκη που θυμίζει περισσότερο κτίριο εφορίας και μοναδικό προνόμιο την καλή θέα στη Βουλή. Αντιθέτως, το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα αγοράς στην πλατεία Κάνιγγος είναι πραγματικά υπουργικών διαστάσεων. Εχει βαριά έπιπλα που θυμίζουν τις καλύτερες ημέρες του βρετανικού αριστοκρατικού στυλ, πολυθρόνες χειροποίητες, ξύλινα γραφεία με τεχνοτροπία των αρχών του 20ού αιώνα και βαριά αισθητική του χώρου. Ολοι εξάλλου γνωρίζουν ότι οι δαπάνες αυτές είχαν γίνει στα χρόνια που ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν υπερυπουργός Ανάπτυξης και είχε φτάσει μέχρι του σημείου να δημιουργήσει υπνοδωμάτιο και ολόκληρο μπάνιο στο κτίριο της Κάνιγγος για τις καθημερινές του ανάγκες. Τέτοια ήταν η πολυτέλεια ώστε στο συγκεκριμένο υφυπουργικό γραφείο περίσσευε ουσιαστικά εξοπλισμός για άλλο ένα ανάλογο γραφείο. Αυτό τον εξοπλισμό, λοιπόν, που βρισκόταν στον 2ο όροφο της οδού Κάνιγγος θέλησε να αξιοποιήσει ο κ. Δένδιας και έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα εντολή να ξηλωθεί και να μεταφερθεί στην οδό Νίκης. Με μια μικρή λεπτομέρεια: δεν είχε ενημερώσει τον κ. Γιακουμάτο. Οταν οι άνθρωποι του κ. Δένδια πήγαν να φορτώσουν τα έπιπλα, υπάλληλοι του υφυπουργού έσπευσαν να τους ζητήσουν να μην τα βγάλουν εκτός κτιρίου. «Εχουμε εντολή υπουργού», απάντησαν οι πρώτοι, για να πάρουν την απάντηση: «Υπουργός εδώ είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!».  Με την απειλή καβγά που θα εξέθετε άπαντες, τελικά οι άνθρωποι του κ. Δένδια πήραν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή καρέκλες, πολυθρόνες και γραφεία ώστε να σουλουπωθεί κάπως το γραφείο της οδού Νίκης. Κι αν ο καβγάς αυτή τη φορά αποσοβήθηκε χάρη στους πιο ψύχραιμους, το σίγουρο είναι πως όσο η ανάπτυξη δεν έρχεται, τόσο θα φουντώνει η κρίση στις σχέσεις των δύο πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου