ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γ. Καραγκούνης: Είπε αντίο στην Εθνική μετά από 250 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος

Το ελληνικό ποδόσφαιρο της τελευταίας 20ετίας, αποδίδεται με ένα ονοματεπώνυμο, Γιώργος Καραγκούνης.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ολοκλήρωσε την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής στο αντιπροσωπευτικό  μας συγκρότημα στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Στα 37 του χρόνια μετράει 139 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και 111 (οι 37 με την Ελπίδων ενώ ήταν πλέον επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες. Σύνολο: 250 εμφανίσεις με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Στη διαδρομή του αυτή έχει φτάσει σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων το 1998 (το πήρε η Ισπανία) στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών το 2004, ενώ πήρε μέρος στα Ευρωπαϊκά του 2008, του 2012, στα Μουντιάλ του 2010 και του 2014, καθώς και στο κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005.

Με τον αγώνα που προφανώς θα γίνει προς τιμήν του, θα φτάσει τις 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, αριθμός απλησίαστος για τα ελληνικά δεδομένα και από τους υψηλότερους παγκοσμίως.



Σε συλλογικό επίπεδο ο Γιώργος Καραγκούνης μετράει 672 επίσημους αγώνες με τον Απόλλωνα, τον Παναθηναϊκό, την Ιντερ, τη Μπενφίκα και τη Φούλαμ.

Από τους 672, οι 102 είναι σε διεθνείς αναμετρήσεις των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, δηλαδή στο Τσάμπιιονς Λιγκ και στο ΟΥΕΦΑ ή Γιουρόπα Λιγκ.



Το σύνολο των διεθνών αγώνων στους οποίούς συμμετείχε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι 139 + 102 = 241. (Αν προστεθούν και οι 37 αγώνες στην Ελπίδων το σύνολο ανεβαίνει στους 278).

Αν υποθέσουμε πως ένας μέσος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δίνει 30 αγώνες τη σεζόν, ο Καραγκούνης από την περίοδο 96-97 που ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά έχει 8 – 9 σεζόν, διεθνών αγώνων, στις 18 που παίζει σε επαγγελματικές ομάδες.

Αλλοι παίκτες με 241 ή 278 επαγγελματικές συμμετοχές ολοκληρώνουν καριέρες και δικαίως είναι υπερήφανοι για την επίδοσή τους. Ο «Κάρα» τις έχει μόνο σε διεθνείς αγώνες.

 

Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης, με την τεράστια προσφορά στις Εθνικές ομάδες, αλλά και στους Συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σε λίγες ημέρες θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε συλλογικό επίπεδο, καθώς είναι ανοιχτή η πρόταση να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αν το κάνει, που είναι το πιθανότερο, οι 102 συμμετοχές σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, θα αυξηθούν, όπως, φυσικά και οι συνολικά 672 σε Συλλόγους.



Κι αν όλα πάνε καλά για τον ίδιο, του χρόνου τέτοιον καιρό θα γίνεται λόγος για ένα βιογραφικό καριέρας με σχεδόν 700 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο συν τις συμμετοχές του στις Εθνικές ομάδες.

Ο Γιώργος Καραγκούνης εκφράζει σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο της τελευταίας 20ετίας.
Τα «ευχαριστώ» που ακούει για την προσφορά του, τα δικαιούται με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου