ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συνδικαλιστές Αστυνομικοί καταγγέλλουν τον τραυματισμό 2 νέων συναδέλφων τους από “ροπαλοφόρους”




Σε διαταραγμένη υπηρεσία τρεις νεοι Αστυϕύλακες που είχαν διατεθεί πρόσϕατα στον «Ξένιο Δία» δίπλα από την Α.Σ.Ο.Ε. (06/03) ως σταθερή δύναμη και χωρίς καμία ενίσχυση, για την «πάταξης του παρεμπορίου» στην ευρύτερη περιοχή, δεχθηκαν επιθεση απο ομάδα ροπαλοϕόρων οι οποίοι βγήκαν από την είσοδο της Δεριγνύ και τους ξυλοκόπησαν ανηλεώς.
“Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε πείσμα ορισμένων, ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατεί «ειδικό καθεστώς», κάτι το οποίο για ακόμη μια ϕορά δεν έχει ληϕθεί υπ’ όψιν.
Προκύπτει μείζον θέμα πλέον για το ποιος ϕαεινός νους έδωσε τη συγκεκριμένη διαταγή, γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη σταθερή ενίσχυση από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο ότι υπήρξαν και στο παρελθόν διαμαρτυρίες και αναϕορές γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της η ΕΝ.ΑΣ.Υ. Αθήνας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η συνδικαλιστική Ένωση των Αστυνομικών, “προτίθεται να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναϕορά για το συμβάν ούτος ώστε να σταματήσουν ενέργειες σαν την προχθεσινή και αποδίδοντας υπηρεσιακές και ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν”. Παράλληλα καλεί τη Φυσική Ηγεσία και τους υπηρετούντες Αξιωματικούς, ” να αναλάβουν επώνυμα τις ευθύνες τους και να πάψουν να τις μετακυλύουν τεχνηέντως στους συναδέλϕους μας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη ϕορά αυτές θα αποτυπωθούν και στη διενεργούμενη Ε.Δ.Ε. και δεν θα αποκρυϕτούν.
Με αναχρονιστικές αντιλήψεις η αστυνομία δεν μπορεί να ανελιχθεί ως θεσμός κι αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι αρμόδιοι”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου