Απαραίτητες αλλαγές στα νοσοκομεία προέταξε ο λοιμωξιολόγος Αχιλλέας Γκίκας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΥΠΕ με θέμα τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Αρμόδια επιτροπή της ΔΥΠΕ ενημερώθηκε από τον κ.Γκίκα για το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα επισκέψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος λειτουργίας και να ενημερωθεί το προσωπικό για αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Όπως είπε ο κ.Γκίκας, η Ελλάδα διατηρεί "πρωτιά" σε επίπεδο Ευρώπης στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, γεγονός που εν μέρει οφείλεται και στο ότι η χώρα μας είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών.

Η αρμόδια επιτροπή της ΔΥΠΕ πάντως έχει ήδη επισκεφθεί το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου προτάθηκαν αλλαγές, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού. Επόμενος σταθμός θα πρέπει να είναι το Βενιζέλειο νοσοκομείο, πρότεινε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΕ, Μ.Τριχοπούλου, όπου όπως είπε έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.