ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σκοράρουν Μπενφίκα και ΠΑΟΚ



Τρίτη ημέρα των Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων η σημερινή, με τους επαναληπτικούς της φάσης των 32 στο Europa League να είναι προγραμματισμένοι για απόψε. Στα προγνωστικά για το Champions League πετύχαμε το απόλυτο 4/4 το διήμερο που πέρασε, ελπίζουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΑΟΚ (22:05 ΑΝΤ1)

* Αναμέτρηση στο στάδιο Ντα Λουζ, χωρητικότητας 65.650 θέσεων.
* Φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης του Europa League η Μπενφίκα χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού ηττήθηκε 2-1 στις καθυστερήσεις στον τελικό του Άμστερνταμ.
* Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά σε νοκ-άουτ παιχνίδια, την περίοδο 1999-2000 για το Κύπελλο Ουέφα. Η Μπενφίκα επικράτησε με 1-2 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απαντήσει με 1-2 στο Ντα Λουζ αλλά οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι. Φυσικά στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να καταφέρει να επανάλβει το αποτέλεσμα του1999, να νικήσει δηλαδή στη Λισαβώνα!
* Κεντρικό πρόσωπο των αναμέτρησεων είναι ο Κώστας Κατσουράνης που αγωνιζόταν στους Αετούς το διάστημα 2006-09, έχοντας προλάβει να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στις δύο ομάδες. Ο ΜιγκέλΒίτορ επίσης έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπενφίκα πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη.
* Διαιτητής ο Πολωνός Σίμον Μάρτσινιακ. Ένας διαιτητής σχετικά άπειρος χωρίς πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις.
* Όποια ομάδα καταφέρει να προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ντνιεπρ - Τότεναμ!

Τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι: Η Μπενφίκα πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-1 με γκολ του Λίμα στο 59ο λεπτό από εμφανή θέση οφ-σάιντ! Μέτριο εώς κακό ποιοτικά το παιχνίδι με τον Στέφενς να φαίνεται ξεκάθαρα ότι σκοπό είχε απλά να μην δεχτεί γκολ αδιαφορώντας για το αν θα σκοράρει η ομάδα του. Δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν από ένα διαιτητικό λάθος, καθώς στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια επιθετικά ήταν ανύπαρκτος! Πολύ καλός ο Αργεντινός αμυντικός Ινσαουράλντε που καθάρισε πάρα πολλές φάσεις.

Μπενφίκα
* Οι Αετοί παραμένουν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα της Πορτογαλίας έχοντας σημαντική διαφορά 5 βαθμών από τη 2η Σπόρτινγκ και 7 από την 3η Πόρτο. Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 18 Αυγούστου έχει να ηττηθεί, μετρώντας 15 νίκες και 4 ισοπαλίες στις επόμενες 19 αγωνιστικές! Την Κυριακή επικράτησε της Γκιμαράες εντός έδρας με 1-0 με σκόρερ και καλύτερο παίχτη τον Λάζαρ Μάρκοβιτς. 
* Τα αποτελέσματα της Μπενφίκα απέναντι σε ελληνικές ομάδες είναι 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες σε 13 παιχνίδια. Εντός έδρας μετρά 4 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
* Αήττητη εδώ και 9 ευρωπαϊκά παιχνιδια στο Ντα Λουζ η Μπενφίκα, μετρώντας 8 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή με τον Ολυμπιακό!
* Απουσίες: Ο σταρ της ομάδας, ο Όσκαρ Καρντόσο, θα είναι για ακόμα μία αναμέτρηση ο μεγάλος απών των Πορτογάλων, καθώς λείπει καιρό λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, όπως αποκάλυψε ο Ζέσους, ο πολύ ποιοτικός επιτελικός μέσος Γκαϊτάν, είναι απόλυτα έτοιμος και θα δώσει κανονικά το παρών στο παιχνίδι, αν και αναμένεται να είναι στον πάγκο στην έναρξη του.. Από την ομάδα έχει αποχωρήσει τον Ιανουάριο με μεταγραφή στην Τσέλσι ο πολύ ποιοτικός αμυντικός χαφ Μάτιτς. 
* Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2) Αρτούρ - Μάξι Περέιεα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο - Σουλεϊμάνι, Αντρέ Γκόμεζ, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς - Ροντρίγκο, Λίμα.

ΠΑΟΚ
* Στην ελληνική Superleague ο Δικέφαλος συνεχίζει να βρίσκεται στη 2η θέση με μεγάλη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής επικράτησε του Πανθρακικού εντός έδρας με σκορ 3-0 και σκόρερ τους Κάτσε καιΒούκιτς (2). Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας όμως είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα άτολμος με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμους βαθμούς.
* Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες είναι 2 νίκες και 3 ήττες σε 5 παιχνίδια. Εκτός έδρας μετρά 1 νίκη, αυτή επί της Μπενφίκα το 1999, και 1 ήττα. 
* Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να ηττηθεί σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι εδώ και 9 αναμετρήσεις!
* Απουσίες: Οι νεοαποκτηθέντες ποιοτικοί παίχτες Νάτχο, Χούσεν και Μάρτενς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση. Aπών ο αρχηγός του ΠΑΟΚΔημήτρης  Σαλπιγγίδης που ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε στην Ελλάδα.
* Πιθανή ενδεκάδα: (4-5-1) Γλύκος - Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλντε, Λίνο - Στοχ, Μαντούρο, Κάτσε, Λαζάρ, Λούκας - Αθανασιάδης.

Εκτίμηση: Ένα είναι το σίγουρο.. ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να σκοράρει για να ελπίζει σε πρόκριση. Το ερώτημα είναι αν ο Στέφενς θα επιλέξει επιθετικό σχήμα από την αρχή ή θα πάει και αυτό το ματς σε αργό τέμπο ελπίζοντας σε μία αντεπίθεση ή κάποιο γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης. Πιστεύω πως τελικά θα ακολουθήσει το δεύτερο σενάριο, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο να παίξεις ανοιχτά στο Ντα Λουζ. Ωστόσο θα ακολουθήσω την αρχική μου σκέψη για ποντάρισμα στο Goal/Goal καθώς η απόδοση είναι υψηλή και πιστεύω ότι ένα τέρμα ο ΠΑΟΚ θα το βάλει. Το Goal/Goal στην αναμέτρηση προσφέρεται σε απόδοση 2,25 στη Stoiximan

Νάπολι – Σουόνσι
Αποτέλεσμα Α’ παιχνιδιού 0-0

Ισοπαλία δίχως γκολ η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Αδικεί το σκορ και τις δυο ομάδες και κυρίως την Σουόνσι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό οι «κύκνοι» διασκέδασαν τις εντυπώσεις αλλά στάθηκαν άτυχοι ιδίως ο Γουίλφριντ Μπόνι. Κατώτερη των περιστάσεων η Νάπολι που απείλησε σε ελάχιστες  περιπτώσεις. Συντήρηση δυνάμεων έκαναν τη Δευτέρα οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Τζένοα που επικράτησαν έστω και δύσκολα. Από εντυπωσιακή εμφάνιση προέρχονται οι Jacksπου ηττήθηκαν με 4-3 από την Λίβερπουλ παρουσιάζοντας πολλά αμυντικά κενά απειλώντας όμως πάμπολλες φορές.

Πρόταση: Στην Νότια Ουαλία θέλουν να σώσουν την χρονιά, στην Ευρώπη παρουσιάζουν μόνο το καλό τους πρόσωπο. Με απωθεί η απόδοση της Νάπολι. Άκρως δελεαστική η απόδοση για το DrawNoBet 2 που είναι σε απόδοση 4.75 στην Stoiximan

Τότεναμ – Ντνίπρο
Αποτέλεσμα Α’ παιχνιδιού 1-0 υπέρ της Ντνίπρο Νωθρή παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση του Ντνιπροπετροβσκ. Εντυπωσιακοί ήταν οι Ουκρανοί παρά το «θερμό» κλίμα που επικρατεί στην χώρα λόγω των πολιτικοκοινωνικών αναταραχών. Παρά τη διακοπή φάνηκαν πιο έτοιμοι από την Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» βρίσκονται σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και αυτό φάνηκε και από την ήττα που υπέστησαν την Κυριακή στο πρωτάθλημα από την Νόριτς καθώς απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις. Άφαντος για άλλη μια φορά ο Ρομπέρτο Σολδάδο. Εκτός δράσης, Λαμέλα, Καπού, Καμπούλ, Σίγκουρντσον, Κιρίνκες και Γουόλκερ. 

Πρόταση: Αναμένω και αυτή την φορά ένα κλειστό παιχνίδι. Η δυστοκία έχει επηρρέασει την ψυχολογία των «σπιρουνιών» σε γνώριμα μέρη επιστρέφει ο Χουάντε Ράμος καθώς ήταν τεχνικός στην Τότεναμ. Βάσει της πιθανής παράταξης των δυο δεν βλέπω παραπάνω από δυο γκολ στην αναμέτρηση. Σε απόδοση 1.90 το σύνολο των 2-3 τερμάτων στην Vistabet.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Αρχίζουμε με την αναμέτρηση Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναικός (21:45 Novasports 2). Ο αγώνας αντιμετωπίζεται απο τους Ιταλούς ώς ένα απο τα σημαντικότερα που έχει δώσει η ομάδα τους για φέτος, αυτό αποτυπώνεται απο τους φιλάθλους καθώς αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο πάνω απο 10.000 άτομα κάτι το οποίο θα συμβεί τρίτη φορά για φέτος. Οι Ιταλοί την προηγούμενη αγωνιστική αντέδρασαν και πήραν την νίκη απέναντι στην Μάλαγα, φτάνοντας στην 4η νίκη για φέτος στο Top-16 με το ρεκόρ της να είναι 4-3. Η Αρμάνι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και περιμένω να δυσκολέψει αφάνταστα τον Παναθηναικό.

Ο Παναθηναικός την προηγούμενη αγωνιστική πήρε νίκη αυτοπεποίθησης απέναντι στον Ολυμπιακό καθώς έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί 3 συνεχόμενων χαμένων παιχνιδιών. Το Τριφύλλι ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του Ράιτ απο την Μπάμπεργκ, αυτό σημαίνει ότι φεύγει ένα μεγάλο βάρος απο τα πόδια του Ούκιτς και θα δώσει καλή αμυντική λειτουργία, και εκρηκτικότητα στην επίθεση. Με νίκη ο Παναθηναικός κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να κατακτήση την 2η θέση. Πιστεύω οτι το σημερινό μάτς είναι πολύ δύσκολο για τον Παναθηναικός καθώς η Αρμάνι παίζει πολύ καλά εντός με γρήγορο τέμπο εκτελώντας τις επιθέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα και πιστεύω οτι αυτό θα κάνει και τώρα. Ο Παναθηναικός πιστεύω θα προσαρμοστεί ειδικά τώρα με τον Ράιτ με το σκόρ να πηγαίνει σε υψηλά επίπεδα. 

Στοιχηματική πρόταση σε αυτό το παιχνίδι:  Οver 141,5 με απόδοση 1.85


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου