ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΤ, ξύλο και χημικά σε πανελλαδική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα (Φωτογραφίες και video)




ΜΑΤ, ξύλο και χημικά ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην πανελλαδική κινητοποίηση για τη διαθεσιμότητα, που διοργάνωσε σήμερα το "Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα". Οι εκπαιδευτικοί που κατευθύνονταν προς τα Τέμπη για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ στα διόδια του Πυργετού. Η αστυνομία διέκοψε την διέλευση με πούλμαν των εκπαιδευτικών που έρχονταν από την Αθήνα, ένα χιλιόμετρο από τα διόδια.Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και κατήγγειλαν την άγρια καταστολή μιας προγραμματισμένης διαμαρτυρίας που θα ολοκληρωνόταν με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς ήταν και σχολικοί φύλακες.
Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αφορά τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου υπολογίζονται στους 1.845.

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου"

Άμεση ήταν η εκδήλωση συμπαράστασης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του Χαλανδρίου της οποίας είναι δημοτικός σύμβουλος ο Γρ. Καλομοίρης:
Η αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου καταγγέλλει την σημερινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν στα Τέμπη καθώς και τον τραυματισμό του δημοτικού μας συμβούλου Γρηγόρη Καλομοίρη του οποίου έσπασαν το χέρι.Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον σύντροφό μας,ο οποίος μόλις βγήκε από το νοσοκομείο,με το χέρι σε νάρθηκα.Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα καταφέρουν να ανττστρέψουν την πορεία του ποταμού.Η οργή μας φουσκώνει,μαζί και η αποφασιστικότητά μας.Αντίσταση μέχρι την νίκη.Καλή λευτεριά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου