Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, τα σενάρια για  την επόμενη ημέρα  «φουντώνουν», την τρόικα να «καραδοκεί» και τον  πρωθυπουργό να προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε το διάστημα μέχρι τις  διπλές κάλπες του Μαΐου να περάσει με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις,  οι υπουργοί φαίνεται να πασχίζουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό.
«Έριδες», ενδοκυβερνητικές κόντρες, αιχμές και... καρφιά μέσω διαρροών  τείνουν να γίνουν η καθημερινότητα για το υπουργικό σχήμα, με  αποκορύφωμα την περασμένη εβδομάδα όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ σχεδόν όλοι  βρέθηκαν στα μαχαίρια με... όλους! Η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών στους  ένστολους, πέραν από τον εύλογο προβληματισμό που έφερε στο Μέγαρο  Μαξίμου, ήταν και η αφορμή για να ξεσπάσει μία «υπόγεια» σύγκρουση στην  οδό Νίκης. Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας διασταύρωσαν μέσω... διαρροών  τα ξίφη τους έπειτα από τη δήλωση του τελευταίου στους Financial Times,  αναφορικά με την «τρύπα» που θα δημιουργούσε στον προϋπολογισμό η  απόφαση του ΣτΕ.
Ενδεικτικά, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, έκανε λόγο για «λογαριασμό» μπορεί να  φτάσει και το 1 δισ. ευρώ, με τον κ. Στουρνάρα να γνωστοποιεί την  ενόχλησή του, μέσω κύκλων οι οποίοι την Παρασκευή ανέφεραν ότι οι  δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα δημιουργούσαν αρνητική εικόνα που επιβαρύνει  ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης ενόψει και της επιστροφής του  κλιμακίου των δανειστών. Παρότι επισήμως διαψεύδεται το «ψυχρό» κλίμα μεταξύ των δύο κορυφαίων  του οικονομικού επιτελείου, οι περισσότεροι στην κυβέρνηση επιβεβαιώνουν  ότι οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας δεν έχουν και τις καλύτερες των  σχέσεων. Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι ατυχείς δηλώσεις και  ενέργειες στις οποίες που κατά καιρούς προχωρά ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων  Χάρης Θεοχάρης, οποίες φαίνεται πως ενοχλούν σφόδρα το Μαξίμου.
Είναι σαφές πως οι σχέσεις μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου  έχουν δει και... καλύτερες ημέρες, ωστόσο τα όσα συμβαίνουν στην οδό  Νίκης δεν είναι η μόνη εστία (ενδοκυβερνητικής) αντιπαράθεσης. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο υπουργών  την τελευταία εβδομάδα, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Αρχικά για την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, μία  πρόταση του ΟΟΣΑ, την οποία και ανέλαβε να προωθήσει ο κ. Χατζηδάκης,  γεγονός που αποτέλεσε κάτι σαν... αιτία πολέμου τόσο για τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, όσο και για τον υφυπουργό Μάξιμο  Χαρακόπουλο, οι οποίοι διαμήνυσαν σε κάθε τόνο τη διαφωνία του με τη ​
σχετική ρύθμιση, ενώ πυρά εκτόξευσαν και βουλευτές των κομμάτων της  συμπολίτευσης που προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες της υπαίθρου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι  Γεωργιάδη στην προωθούμενη πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων κ  από τα super market. Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε λόγους δημόσιας  Υγείας, καθώς και το γεγονός ότι πλήρης απελευθέρωση της αγοράς του  φαρμάκου δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχει πάντα ο φόβος να ανοίξει ακόμη ένα  μέτωπο στο χώρο της Υγείας, πέραν της μακράς απεργίας των γιατρών του  ΕΟΠΥΥ.
Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, στην σύσκεψη που έγινε μεταξύ του  Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου την  Παρασκευή, αποφασίστηκε να παγώσουν και τα δύο ζητήματα. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, σε μία εξόχως κρίσιμη καμπή για το  μέλλον της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας όπως φαίνεται βάζουν πάνω από  το κοινό συμφέρον και την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις  προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις, θέτοντας σε κίνδυνο την πρόοδο  που έχει επιτευχθεί . Ο εκνευρισμός που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι δεδομένος. Μένει  μόνο να φανούν οι κινήσεις από πλευράς Αντώνη Σαμαρά ώστε να εκτονωθεί  έμπρακτα η ενδοκυβερνητική κρίση. Και σε αυτό το δυσμενές κλίμα, τα  σενάρια περί ανασχηματισμού κερδίζουν εκ νέου σημαντικό έδαφος.