ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα: Απαισιόδοξοι οι πολίτες παρά το... πρωτογενές πλεόνασμα

Περίπου επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που "ευαγγελίζεται" η κυβέρνηση, ακόμα και αν υπάρχει, δε θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.
 Έρευνα: Απαισιόδοξοι οι πολίτες παρά το... πρωτογενές πλεόνασμα

Αυτή η δυσπιστία καταγράφεται στην έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την ALCO. Οι πολίτες από την πλευρά τους ζητούν αύξηση της απασχόλησης, ανάκαμψη και έξοδο από το μνημόνιο ως προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2014.
Το 66% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει απολύτως κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους, ενώ μόλις το 22% είχε... αισιόδοξη προσέγγιση απαντώντας θετικά. Το 12% είπε ότι δε γνωρίζει, ή ότι δεν απαντά.
Σχετικά με την πορεία της οικονομίας τα ευρήματα δείχνουν ότι από την προηγούμενη έρευνα μειώθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας όσο και το ποσοστό απαισιοδοξίας από τις 15 στις 14 ποσοστιαίες μονάδες και από τις 70 στις 68 αντίστοιχα. Η διαφορά καλύφθηκε από την αύξηση του ποσοστού εκείνων που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες τις οποίες θεωρεί η ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να θέσει η κυβέρνηση κατά το 2014, στις δύο πρώτες θέσεις με μέσο όρο 4,8 και 4,7 στα 5 κατέληξαν η αύξηση της απασχόλησης και η οικονομική ανάκαμψη και ακολούθησε η έξοδος από το μνημόνιο με μέσο όρο 4,4 στα 5 στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση η πολιτική σταθερότητα και την πεντάδα ολοκλήρωσε η αλλαγή της κυβέρνησης.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου