ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ειδήσεις από το ψυγείο μέχρι να πέσει γραμμή



protoselida14114
Η αμηχανία κυριαρχεί στις Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως που δεν ξέρουν από πού να φυλαχθούν. Το παρασκήνιο οργιάζει, καθώς κανένας δεν ξέρει πού θα κάτσει η μπίλια, ποιους θα πάρει η μπάλα και όλα τα σχετικά που καθιστούν γλαφυρή μια ιστορία κατάρρευσης.
Η Καθημερινή βγήκε σήμερα με τίτλο «Η Δικαιοσύνη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων – Και πολιτικές επιπτώσεις από τις καταιγιστικές έρευνες για Χρυσή Αυγή, Τ.Τ. και εξοπλιστικά». Όπως θα έλεγε και ο Μπάμπης ο Σουγιάς: «Ξέρω ότι θα προκαλέσω και τους φίλους και τους εχθρούς. Αλλά, το μνημόνιο διαστρεβλώνει την κρίση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι πολιτικοί. Διότι, πρέπει να τοποθετηθούνε απέναντι στις πραγματικές τους ευθύνες και όχι να πλέκουνε είτε έναν μύθο για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Και σε τελευταία ανάλυση θα σας πω κάτι. Κύριε Μηλιέ, θέλετε το ΚΚΕ, μάλιστα. Ωραία, πάρτε το. Γιατί όχι μετά όμως μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην τη δεχθούμε να υποστηρίξει όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χθες στη Νορβηγία, να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία. Άρα, έχουμε μπροστά να ξάσουμε πολύ μαλλί».
Η Καθημερινή Χρυσή Ευκαιρία αρκείται στην περιγραφή των εξελίξεων: «Τις πολιτικές επιπτώσεις της καταιγίδας των δικαστικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος επιχειρούν να ανιχνεύσουν τα κομματικά επιτελεία, καθώς ο χρόνος προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου μετράει πλέον αντίστροφα. Το πλέον έντονο πολιτικό χρώμα έχει η υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την προφυλάκιση τριών ακόμη βουλευτών της. «Παρενέργειες» αναμένεται να έχει τόσο η απόφαση περί μη παραγραφής τυχόν αδικημάτων του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όσο και οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις και νέες συλλήψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επενδύσει πολιτικά και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στις απολογίες τους επιχείρησαν να αποκηρύξουν τη βία και δήλωσαν άγνοια για τις οργανωμένες επιθέσεις μελών του κόμματός τους. Ο κ. Μπούκουρας, μάλιστα, είπε ότι προέρχεται ιδεολογικά από το ΠΑΣΟΚ και ότι είναι υποστηρικτής και όχι μέλος της Χ.Α. Στο «μέτωπο» του Τ.Τ., όπως όλα δείχνουν, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία. Χθες απολογήθηκε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους».
Κάπου χωμένα στο πρωτοσέλιδο διαβάζουμε τα εξής δύο: «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “Δεν με αφορούν τα σενάρια περί ΤτΕ» και «Καθυστερεί η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank».
Ως προς το πρώτο, τα σενάρια τα οποία διακινούν οι δόλιοι του ΔΟΨ φαίνεται να μην αρέσουν στους σοβαρότερους του Φαλήρου που προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά στον Γιάννη τον Στουρνάρα. Εξηγεί η εφημερίς: «Την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών σε τιμές αγοράς προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Επίσης, κάλυψε για μια ακόμη φορά την επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, ενώ τόνισε πως δεν τον αφορούν τα σενάρια περί μεταπήδησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τέλος, είπε ότι η τρόικα θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες, αλλα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία έως το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου». Ως προς το δεύτερο η πρωινή φαλιμέντο εξηγεί πως «Έως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο αναβάλλεται η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank εξαιτίας της καθυστέρησης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ανακοίνωση των stress test…».
Κοίτα τώρα να δεις πώς τα καταφέρνουν στο Φάληρο και το μέγα θέμα το παραχώνουν στα ψιλά γράμματα. «Αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών σε τιμές αγοράς». Άντε να έρθει το τεχνικό κλιμάκιο των Ευρωπαίων να διαπραγματευτεί ο Γιάννης την τιμή της μετοχής με την οποία θα γίνει η αύξηση, να μάθουμε πόσο χαμηλότερη θα είναι από τις τιμές με την οποία έγινε η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση -την οποία σου έχουν φορτώσει στην πλάτη-, να δούμε πόσο μέσα θα μπει το ΤΧΣ, να ξέρεις κι εσύ για ποιον κάνεις θυσίες.
Μην γίνεσαι αυθάδης και μην περιμένεις πρωτοσέλιδα και πηχιαίους τίτλους. Προς το παρόν, το θέμα περνάει στα ψιλά και όλοι παίζουν με τα θέματα της προηγούμενης εβδομάδας, πέφτοντας από τα σύννεφα για άλλη μια φορά. Στο μεταξύ τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι παπαγάλοι προετοιμάζουν την κοινή γραμμή με την οποία θα κατέβουν οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως όταν σκάσει το μέγα σκάνδαλο της επανιδιωτικοποίησης μπιρ παρά των τραπεζών.
Το καταλαβαίνεις αυτό από τους δόλιους των Νέων που ανακαλύπτουν «Το σκάνδαλο των τροφίμων – Κάτω ο πληθωρισμός, πάνω οι τιμές στο ράφι!» Τη στιγμή που βουίζει η πιάτσα για το μεγάλο κόλπο των τραπεζιτών, τη στιγμή που το σκάνδαλο του Τ.Τ. παίρνει 58-διαστάσεις πηγαίνοντας πολύ πιο πίσω από τα «καραμανλικά γκόλντεν μπόις», τα Νέα ανακαλύπτουν την ακρίβεια: «Όμηροι της ακρίβειας οι καταναλωτές παρά το ρεκόρ στη μείωση του πληθωρισμού». Αν θέλετε να γελάσετε περισσότερο, διαβάστε από κάτω το αρθρίδιο με τίτλο «ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ» που κλείνει με τη φράση «(…) Δεν πρέπει η πολιτεία να επιτρέψει να υπάρξουν νησίδες ασυδοσίας». Δεν έχει σημασία τι γράφει το αρθρίδιο προηγουμένως. Ό,τι και να έγραφε το κλείσιμο έχει σημασία. Γράφουν τα Νέα του Δανειολήπτη και Μεγά Νοταρίου πως το κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου δεν πρέπει να επιτρέψει να υπάρξουν νησίδες ασυδοσίας. Γελάνε και τα μανταλάκια με κίνδυνο να χαλαρώσουν και να πέσει η φυλλάδα στο πεζοδρόμιο.
Ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνονται οι δόλιοι την επικαιρότητα είναι τα υπόλοιπα του πρωτοσέλιδου. «Η Βαλερί σε κατάθλιψη, ο Ολάντ σε πολιορκία», «Μάθε παιδί μου… σκι – Διχάζει η πρόταση για έξτρα χειμερινές διακοπές στα σχολεία», «Ξηλώνεται το πουλόβερ των ΑΝΕΛ – Διαγραφή βουλευτή αλλά και σόου ενότητας», «ΦΑΜΠΙΟΥΣ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Δεν πρέπει να σας ζητούν το ακατόρθωτο» και κάτω κάτω «Τα σενάρια, το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις για την Τράπεζα της Ελλάδος».
Εδώ που είσαι πάρε και ένα Έθνος με βασικό θέμα «ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ οι αλλαγές στις Πανελλαδικές – ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» και ούτε λέξη για την αύξηση κεφαλαίου σε Eurobank και stress test και άλλα τέτοια στουρναρέικα. Λίγο ψάχνουμε τον Γριβέα, λίγο μπαγλαρώσαμε τους Εμμανουήλ και Μπέλτσιο για τα υποβρύχια, λίγο πέφτει ξύλο στον Κορυδαλλό με «ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ “ΠΥΡΗΝΩΝ”».
To μόνο κοινό που έχουν σήμερα οι τρεις Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως είναι η χρυσή μπάλα του Ρονάλντο. Κοίτα να δεις κάτι αδικίες δηλαδή. Είναι λόγος να εξεγερθείς αυτός. Όμως δεν πρέπει. Εσύ κοιμάσαι, ξυπνάς, τραβάς κουπί, τρως, συνδέεσαι με τηλεπαράθυρο, κοιμάσαι, ξυπνάς, τραβάς κουπί, τρως, συνδέεσαι με τηλεπαράθυρο, κοιμάσαι, ξυπνάς, τραβάς κουπί, τρως, συνδέεσαι με τηλεπαράθυρο, κοιμάσαι, ξυπνάς, τραβάς κουπί, τρως, συνδέεσαι με τηλεπαράθυρο, κοιμάσαι, ξυπνάς, τραβάς κουπί, τρως, συνδέεσαι με τηλεπαράθυρο, κοιμάσαι και η τύχη του ανακεφαλαιοποιημένου δουλεύει.
ΥΓ – Δες τη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της σημερινής Ελευθεροτυπίας να καταλάβεις τι σημαίνει χειροκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου