ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

«ΚΑΙΝΕ» ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ: «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ



dnt-gypas

Δύο αιτήματα που θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο θόρυβο, όταν δημοσιοποιηθούν, αναμένεται να θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στον νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινά στα μέσα του μήνα.
Σύμφωνα με το Voria.gr, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται στην Ελλάδα για να ζητήσει:
α) τη σταδιακή μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και β) την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Το υπουργείο Εργασίας έχει αντιδράσει σθεναρά και στα δύο αιτήματα για λόγους πολιτικής και όχι μόνο.
Σύμφωνα με μετρήσεις που έχει στη διάθεση του, αν εφαρμοσθεί το πρώτο μέτρο, τότε θα αποτελέσει και το τελικό χτύπημα για τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Ήδη, οι πόροι τους έχουν μειωθεί σημαντικά, εξαιτίας της κρίσης, που οδήγησε στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι ενισχύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν περικοπεί σημαντικά. Αν υιοθετηθεί και η πρόταση του ΔΝΤ, τότε θα λειτουργήσει περίπου ως ταφόπλακα για τα Ταμεία στο σύνολο τους.
Επίσης, ως ταφόπλακα για την κυβέρνηση θα λειτουργήσει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Για ευνόητους λόγους, που δεν χρειάζονται ειδική ερμηνεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου