ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ιδιοκτήτες παραχωρούν τα ξενοίκιαστα σε απόρους και γλιτώνουν τα χαράτσια!


Πολίτες που «βλέπουν» τα ακίνητά τους να μένουν ξενοίκιαστα, λόγω κρίσης, σπεύδουν να... παραδώσουν τα κλειδιά στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να απαλλαχθούν από τα χαράτσια! Το πρωτόγνωρο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα από Αθηναίους να «συνεργαστούν» με τον δήμο προκειμένου προσφέροντας τα άδεια σπίτια τους να ανασάνουν οικονομικά οι ίδιοι
αλλά και ο δήμος να εξασφαλίσει στέγη σε άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες επιβεβαιώνουν στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Καλλιόπη Γιαννοπούλου και η ψυχολόγος, πρόεδρος της ΜΚΟ Ανθρώπινοι Ανθρωποι, Βέρα Μεσσήνη.

Συνολικά 40 διαμερίσματα, από τον Κολωνό μέχρι το Παγκράτι και τη Ριζούπολη, έχουν ήδη προσφερθεί από τους ιδιοκτήτες τους στην ΜΚΟ, η οποία αισιοδοξεί, μεσολαβώντας μεταξύ των ιδιωτών και του δήμου, να εξασφαλίσει στέγη σε δεκάδες Αθηναίους που βρέθηκαν ή κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Από την πλευρά του, ο δήμος παλεύει να χειριστεί τη νέα κατάσταση!

«Περιμένουμε το δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, οπότε αναμένουμε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας της οργάνωσής μας με τον δήμο, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ευγενική προσφορά των ιδιοκτητών διαμερισμάτων» λέει η κυρία Μεσσήνη και προσθέτει ότι «ο δήμος σχεδιάζει να αναλάβει την αποπληρωμή των λογαριασμών για αυτά τα σπίτια και αν το επιτύχει, θα έχει επιλύσει δύο προβλήματα: Τη στέγαση των άπορων οικογενειών που προστρέχουν για βοήθεια στις κοινωνικές δομές του και την ελάφρυνση μερικών νοικοκυριών από τα χαράτσια».

Στο μεταξύ, εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να εγκατασταθούν συνολικά 22 φτωχές ελληνικές οικογένειες στην πρώτη «κοινωνική πολυκατοικία» του δήμου και της ΜΚΟ Ανθρώπινοι Ανθρωποι, που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 36 στο κέντρο της Αθήνας. Η πολυκατοικία (παραχωρήθηκε από το Ιδρυμα «Χατζηκώνστα») θα φιλοξενήσει συνολικά 70 άτομα. Η διανομή προϊόντων και όχι έτοιμου φαγητού, καθώς θα μαγειρεύουν οι ίδιοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας, και η παροχή στήριξης και συμβουλών ακόμα και για εύρεση εργασίας θα είναι τρόποι για να ανακτούν ψυχολογικά την αυτοπεποίθησή τους για να ορθοποδήσουν οι άνθρωποι που θα συγκατοικήσουν στην οδό Μπουμπουλίνας. «Θα ήταν ευχής έργον η επέκταση του παραδείγματος της οδού Μπουμπουλίνας στα ξενοίκιαστα διαμερίσματα που πολλοί ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν, αν συνυπολογιστεί ότι οι αιτούντες για το πρόγραμμα Ενδεια 2013 έφτασαν τους 1.300!» καταλήγει η αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου