ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εναλλακτικές καλλιέργειες


Το Γεωτεχνικό Περιβαλλοντολογικό Γραφείο «ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο.Ε.» παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για πολλές καινοτόμες καλλιέργειες. Η στροφή σε νέες καλλιέργειες που υπόσχονται μεγάλα εισοδήματα από αγρότες και μη αγρότες πρέπει να γίνει με προσεχτικά βήματα που βασίζονται πάνω σε έρευνες για το κάθε προϊόν. Το γραφείο μας αναλαμβάνει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους που πρέπει να εξετάσει ο παραγωγός και να σας παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση κατάλληλη για εσάς.
 
1. Έρευνα αγοράς για τη σωστή διάθεση του προϊόντος σας. Ο παραγωγός πρέπει να ξέρει σε ποιους θα πουλήσει το προϊόν του και εάν τον συμφέρει να υπογράψει συμφωνητικό συμβολαιακής γεωργίας με κάποια εταιρεία. Το γραφείο μας αναλαμβάνει να προτείνει μεθόδους στον παραγωγό για την προώθηση των προϊόντων του μόνος του, εφόσον το επιτρέπει η καλλιέργεια, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.
2. Έρευνα περιβαλλοντικών παραγόντων στην περιοχή της εκμετάλλευσης την επιλογή της κατάλληλης καλλιέργειας. Οι συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας πρέπει να ευνοούν τη φύτευση και ανάπτυξη στον επιθυμητό χρόνο. Σημαντική επίσης είναι και η εδαφολογική ανάλυση της σύνθεσης του εδάφους για την ανεύρεση του κατάλληλου χωραφιού.
3. Έρευνα κόστους – ωφέλειας μιας καινούργιας καλλιέργειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για τη φύτευση, την ανάπτυξη και τον τρόπο συγκομιδής ώστε να κοστολογήσουμε την καλλιέργεια κατά τη χρήση. Πρέπει επίσης να συνδυάσουμε το κόστος εγκατάστασης και το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη φάση πλήρους παραγωγής, ώστε να οριοθετήσουμε τα όρια ρίσκου που θα επωμισθεί ο παραγωγός.
Το γραφείο μας θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει στην κατάλληλη κίνηση μέσα από την ορθή συνεργασία γεωπόνων, περιβαλλοντολόγων, οικονομολόγων και άλλων απαραίτητων επιστημόνων, τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά την περίοδο παραγωγής. Στόχος μας είναι να αποφύγουν οι πελάτες μας λανθασμένες καινοτόμες καλλιέργειες για την περιοχή τους, που ενδεχομένως θα τους κοστίσουν χρόνο και χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου