ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

για τον αναγνώστη που ξέρει από κάθαρση



protoselida12114
Είναι πραγματικά απίθανο αυτό που γίνεται κάθε μέρα με τις Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως. Κάποια μαγική ιδιότητα, κάποια ανώτερη δύναμη επεμβαίνει κάθε βράδυ στα μυαλά των παπαγαλων και την επόμενη μέρα τα πρωτοσέλιδά τους διαφέρουν τόσο όσο τα χαρτιά υγείας στα ράφεια των σουπερμάρκετ.
Ακόμα πιο απολαυστικές είναι οι λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται ταυτόχρονα στα πρωτοσέλιδα. Όπως κρέμονται στα μανταλάκια, οι Εφημερίδες Υγείας στέλνουν το ίδιο μήνυμα καρμπόν στους υποψήφιους πελάτες-ψηφοφόρους. Χαρακτηριστική ήταν τις προάλλες η κατάσταση όπου η λέξη αιθαλομίχλη βρισκόταν στον αέρα σε μεγαλύτερες ποσότητες από την ίδια την αιθαλομίχλη.
Σήμερα, οι δύο εφημερίδες με το πχιο πχιοτικό χαρτί ανακάλυψαν τα «golden boys». «Όλο το παρασκήνιο της αμαρτωλής ιστορίας των golden boys – Το κόλπο του ΤΤ – Πώς στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι με τα δάνεια» στον πρωτοσέλιδο τίτλο του Πρώτου Βήματος. «ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ Τ.Τ. ΑΠΌ ΤΑ GOLDEN BOYS» ένα από τα θέματα του Έθνους (όχι το βασικό). Τη φράση την πρωτοείδαμε χτες στο σαββατοκυριακάτικο πρωτοσέλιδο των Νέων της Express Holidays που έγραφαν για «τα γκόλντεν μπόις της καραμανλικής αυλής». Φαίνεται πως η έμπνευση του αρχιπαπαγάλου πέρασε και στα διπλανά κλουβιά.
Επανέρχεται, έτσι, το ερώτημα που είχαμε θέσει την περασμένη Πέμπτη: «Ποιος ο λόγος να δανειοδοτούνται με λεφτά του Έλληνα φορολογουμένου (που τα κουμαντάρουν οι τραπεζίται) δύο συγγενικές εφημερίδες που λένε τα ίδια πράγματα; Θα ήταν προτιμότερο να μείνει η μία από τις δύο και με το κέρδος από τις περικοπές της αλόγιστης σπατάλης να κατευθυνθούν προς τις παραγωγικές δραστηριότητες που έχει ανάγκη ο τόπος». Είχαμε προτείνει μάλιστα τα ονόματα Έθνος των Νέων, τα Νέα του Έθνους, Έθνος της Κυβερνήσεως, τα Νέα του Μπόμπολα, τα Νέα της Κυβερνήσεως του Μπόμπολα και του Έθνους, Μπόμπολας δραχμαί 30 και τα Μαύρα Μαντάτα της Black Rock. Στη λίστα μπορούν να προστεθούν και άλλα εμπορικά σήματα ανάλογα με την κίνηση στην αγορά: Τα γκόλντεν μπόις του Μπιγκ Μπόμπολ, τα Νέα των golden boys, το Έθνος της καραμανλικής αυλής, οι Κανταδόροι του Έθνους.
Τα λέμε αυτά γιατί για έναν περίεργο λόγο σήμερα με golden boys από δω, με golden boys από κει, και δως του Γριβέα, Κοντομηνά, Φιλιππίδη και Ξηρό (εννοείται πως δεν λείπει ακόμα και τώρα που έφυγε ο χρήσιμος Πέτρος) και ολίγην από Λαυρεντιάδη, Κάντα και Λιάπη, με όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα, ξαφνικά πουθενά δεν φαίνεται Αναστασία Τζοκόντα Σακελλαρίου του ΤΧΣ. Μόνο η Κυριακάτικη Ντεμοκράτσια, που χτυπάει με συνέπεια τον Γιάννη τον Στουρνάρα, γράφει ένα μικρό «ΤΧΣ: Σακελλαρίου: Ιστορία μου, αμαρτία μου…». Όλοι οι υπόλοιποι την εξαφάνισαν από τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής, ακολουθώντας το βήμα των Νέων του Σαββατοκύριακου και των Νέων της Παρασκευής (με τον απίθανο κόκκινο-κουμπαρά-ΤΤ-πρόσωπα-δεν-βάζουμε-υπολήψεις-δεν-θίγουμε) και των Νέων της Πέμπτης και όλων των Νέων γενικώς.
Θα πρέπει να πήρε φωτιά χτες το τηλέφωνο του Στουρνάρα να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σακελλαρίου και πιθανότατα κανείς παπαγάλος δεν θα απάντησε «Γιάννη, ξέχνα το». Ο οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος θα έλεγε σήμερα πως η κυρία Σακελλαρίου έχει τον καλύτερο νταβατζή στην πιάτσα. Αλλά, εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό. Είναι το ρεπορτάζ που δίνει προτεραιότητα στα άλλα πρόσωπα και αφήνει την κυρία Σακελλαρίου απερίσπαστη στην εργασία της που είναι, όπως γράφει το Έθνος των Νέων: «Επιστρέφουν σε ιδιώτες οι τράπεζες – ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ» (αυτό είναι το βασικό θέμα της φυλλάδας σήμερα και είναι πιο απαλό από ποτέ).
Το Έθνος σας καλεί να «ΒΓΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 17 ΕΥΡΩ συνολικό κέρδος» με δωροεπιταγές Βερόπουλος και ως δεύτερη είδηση παίζει τη βίλα Καμμένου με «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ «ΠΟΙΑ ΠΕΘΕΡΑ; ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ». Φαίνεται πως τα Νέα έκαναν πάσα Καμμένο στο ανάδελφο Έθνος, αλλάζοντας για λίγο ρολό μέχρι οι αντικρατιστές εκδότες να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Για να λέμε την αλήθεια είναι άδικο να κάνει τη λάντζα μόνο ένας. Εξάλλου, χωρίς τις στοιχειώδεις πάσες δεν βγαίνει παιχνίδι.
Τα Νέα μοιράζουν παιχνίδι και, όπως φαίνεται από την εξέλιξη του παιχνιδιού, την μεγάλη πάσα την έκαναν στο αδελφό Πρώτο Βήμα με κάτι ακόμα πιο στρογγυλό και εκρηκτικό. Οπως χθες η τυφλή Θέμις κρατούσε τη ζυγαριά της δικαιοσύνης και μια βόμβα, σήμερα την ίδια βόμβα την κρατάει ο Χριστόδουλος Ξηρός μαζι με μια τσάντα με αντιαρματική ρουκέτα και δυναμίτες με πυροκροτητή (και στο βάθος -δεν φαίνεται- είναι το Μπιπ-Μπιπ που το έφαγε ο Ξηρός όπως έφαγε τον Πέτρο ο «λύκος» σε άλλη μια ξαφνική μεγάλη έμπνευση των ημερών του στυλ «αιθαλομίχλη») Δίπλα μάλιστα από τον Ξηρό με τη βόμβα γράφει το Πρώτο Βήμα: «Φοβούνται μεγάλο χτύπημα: Μαζί Χριστόδουλος, Μαζιώτης, “Πυρήνες”, “Σέχτα” και ο «ληστής των ορέων”».
Φοβερό χτύπημα στην πρώτη σελίδα για το ρεπορτάζ του Πρώτου Βήματος. Ρεπορτάζ που θα είχε την ίδια εγκυρότητα αν αντί για τον ληστή των ορέων, έγραφε για τα μπισκοτάκια oreo. Όμως, το ανησυχητικό είναι αλλού. Αν ο ΔΟΨ εκβίαζε χθες τη Δικαιοσύνη μία φορά -με ραβασάκια του τύπου «οι υποθέσεις αυτές ικανοποιούν την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την εθνική προτεραιότητα εξόδου από την κρίση»-, σήμερα την εκβιάζει δέκα.
Χθες, ο ΔΟΛ έβαζε τη βόμβα κάτω από την κάλπη και έσκουζε για το «ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ» περιγράφοντας ως «κίνδυνο προεκλογικής ανάφλεξης» τον τρόπο που η Δικαιοσύνη χειρίζεται τις υποθέσεις διαφθοράς με κίνδυνο να πέσει ανεπανάληπτο μαύρο στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΟΛ. Σήμερα, ο δόλιος βάζει τη βόμβα στα χέρι του Ξηρού και ακριβώς διπλα δίνει τα ρέστα του με τίτλο «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» και μήνυμα «Τρεις λόγοι στηρίζουν την πρόβλεψη ότι απομακρύνεται η περίπτωση να έχουμε τον προσεχή Μάιο τριπλές εκλογές – βουλευτικές (πρόωρες), δημοτικές και εκλογές». Να εικάσουμε ότι ο ένας είναι το Μπιπ-Μπιπ, ο άλλος τα μπισκοτάκια oreo. Ο τρίτος;
Ο τρίτος είναι ο λόγος που μασάει η κατσίκα ταραμά και το κουτόχορτο μοσχοπουλιέται στην αγορά. Οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν ανοιχτές όλες τις Κυριακές του χρόνου. Τα σουπερμάρκετ χαρτικών που είναι ανοιχτά σήμερα έχουν απ” όλα τα καλά για τον αναγνώστη που ξέρει από κάθαρση. Στη Realnews, «ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ 5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ κερδίζουν από 10.000 ευρώ μετρητά», «30% ΕΚΠΤΩΣΗ στο εισιτήριο θεάτρου», «το νέο τρίτομο έργο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» και «ROBBIE WILLIAMS TA ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΣΤΑΡ». Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ Q ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 15 ΕΥΡΩ», «δώρο 4 ευρώ για καύσιμα BP», «ΔΩΡΟ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΞΙΑΣ 6 ΕΥΡΩ».
Αν θες να πληρώνεις 4,25 ευρώ για να παίρνεις σε προσφορά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας και τις €ντολές Σαμαρά με αντάλλαγμα κουπόνια για κωλόχαρτο, αυτό είναι δικό σου θέμα. Όταν αύριο θα παρακαλάς τον δικαστή να μην αφήσει την τράπεζα να σου πάρει το σπίτι, πάρε μαζί σου τις δύο κωλοφυλλάδες με τις ζωγραφιστές βόμβες, να δεις αν υπάρχει κίνδυνος προεκλογικής ανάφλεξης. Όπως, εξάλλου, λεει και ο εθνικός ψυχοθεραπευτής του πρώτου βήματος, δεν είσαι πρωκτικός λαός να απολαμβάνεις την εξουσία. Είσαι κεφάτος, ψωνίζεις απ” του Βερόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου