ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

«Εγώ δεν πήρα τα λεφτά...»


«Δεν τα έχω πάρει εγώ τα λεφτά», υποστήριξε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, εις βάρος του οποίου φέρεται να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει από τον κ. Νικολούδη και από τους εισαγγελείς διαφθοράς να τον δεχτούν και να δώσει εξηγήσεις, κάτι που δεν έγινε.
Λέει επίσης ότι θέλει «να καταλάβουν οι 2.500 υπάλληλοι του Τ.Τ., οι οποίοι έκαναν τεράστιο αγώνα να το φέρουν πρώτο το 2010 και να βρίσκονται σήμερα υπό απόλυση, πώς διαχειρισθήκαμε αυτή την εξουσία».
Τονίζοντας ότι το Τ.Τ. είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια, ανέφερε ως επιχείρημα την έκθεση του BlackRock, σύμφωνα με την οποία το Τ.Τ. είχε 5% κόκκινα δάνεια και διευκρίνισε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε προγραμματισμένο ταξίδι, προσθέτοντας ότι «πρόκειται να συμπιέσω τα ραντεβού μου και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψω».
Σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι, ο Α. Φιλιππίδης διαβεβαίωνε ότι «θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή. Θα ήμουν μέντιουμ αν είχα 0% επισφαλή δάνεια. Τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών. Καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα το χρόνο πίσω». Υποστήριξε ότι για το ένταλμα ενημερώθηκε μέσω του Διαδικτύου. Πάντως ο συνήγορός του Θαν. Βαρλάμης χαρακτήρισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του εντολέα του «απαράδεκτη, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος».
Και μια συνωνυμία
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τού Κυριάκου Γριβέα, Παντελής Λιάτας, διευκρινίζει ότι ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας του Νικολάου, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τους εισαγγελείς διαφθοράς, είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον χημικό μηχανικό του Μετσοβίου Πολυτεχνείου Κυριάκο Γριβέα του Βασιλείου, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής πολιτικών γραφείων των πρώην πρωθυπουργών Τζαννή Τζαννετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου