ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αδιέξοδο στα πανεπιστήμια, θα χαθεί το εξάμηνο



Αδιέξοδο στα πανεπιστήμια, θα χαθεί το εξάμηνο
Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια μετά το χάος που επικρατεί.

Την ώρα που η σχέση των διοικητικών υπαλλήλων με την κυβέρνηση βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, ύστερα από τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Τετάρτη,  οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στην απόφαση τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οδηγώντας τους φοιτητές σε απόγνωση καθώς όπως όλα δείχνουν θα χάσουν το εξάμηνο.

Πάντως σήμερα ανοίγουν τρεις σχολές του Πολυτεχνείου, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών.  Συνολικά τρεις από τις έξι σχολές του ΕΜΠ , δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και η Πληροφορική.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δε λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες έως την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου