ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πως να ζεστάνετε οικονομικά το σπίτι σας!

Πως να ζεστάνετε οικονομικά το σπίτι σας!


Πως να ζεστάνετε οικονομικά το σπίτι σας! Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου 2013, αναμένεται να διαμορφωθεί στα €1,30/λίτρο, με αποτέλεσμα να κάνει τη χρήση του απαγορευτική για πολλές οικογένειες στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει αίτημα στην τρόικα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%, που σημαίνει ότι αν το αίτημα εγκριθεί η τελική τιμή του θα μειωθεί κατά 4 λεπτά.

Έχοντας υπ' όψιν ότι μια μέση οικογένεια για την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο, καταναλώνει περίπου 1.300 λίτρα πετρέλαιο στη Νότια Ελλάδα και πάνω από 2.000 λίτρα στη Βόρεια Ελλάδα, με την αναμενόμενη τιμή πώλησης 1,30€, αυτό μεταφράζεται σε 1.690€ και 2.600 € αντίστοιχα.
Σας προτείνουμε, 13 εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης οικονομικούς και οικολογικούς για την νέα χειμερινή σεζόν 2013-2014.
Ενεργειακά τζάκια
Τα ενεργειακά τζάκια είναι αερόθερμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καλοριφέρ. Ο αέρας που περνάει περιμετρικά από την εστία, ζεσταίνεται, ανεβαίνει ψηλά, με φυσική ροή και βγαίνει στο δωμάτιο μέσω περσίδων. Έχουν πολύ υψηλότερη απόδοση από τα συμβατικά, που κυμαίνεται από 69%-80% και μικρότερη κατανάλωση ξύλου. Τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ λειτουργούν σαν καυστήρες και ζεσταίνουν το νερό για τα σώματα.  Η τιμή για την αγορά ενός ενεργειακού τζακιού ξεκινάει από τα 1.500€, ενώ για την μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό το κόστος ξεκινάει από τα 1.200€. Δείτε ειδικές προσφορές για ενεργειακά τζάκια στο kentro-sompas.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου