ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Στους 83 οι νεκροί . Συνεχίζονται οι έρευνες . 30 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί

Αβάσταχτος ο πόνος για τη μάνα, της οποίας η οικογένεια ξεκληρίστηκεblob:http://www.skai.gr/ccf1cf87-4866-4809-9e35-4fac2c5f8726Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.


Στους 83 ανήλθαν επισήμως οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καθώς, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, κατέληξε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ωστόσο ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 85 καθώς βρέθηκαν δύο ακόμη σοροί στην Αργυρά Ακτή.

Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Στο Παίδων νοσηλεύονται ακόμα τέσσερα παιδιά. 
Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα. 

H εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε ότι στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος. 

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», πρόσθεσε η κ. Μαλλίρη.

Από το βράδυ της Δευτέρας έχει στηθεί στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί στο Κόκκινο Λιμανάκι το κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής. Από εκεί, ο υπαρχηγός Υποστήριξης του σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, συντονίζει τα μεικτά κλιμάκια πυροσβεστών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η ταυτοποίηση των νεκρών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΓουδίΧθες, είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή για 30 σορούς ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν μέσα στους νεκρούς υπάρχουν και αγνοούμενοι. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας περίπου 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ 2.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς το Μάτι κάηκε κατά 98%και το Κόκκινο Λιμανάκι κατά 50%

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου