ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Το «πολιτικό παλτό» Μητσοτάκης και οι νέες επιδόσεις του


Λες και κάποιος πάτησε το «play» στο κασετόφωνο, για να αρχίσει εκ νέου ο Μητσοτάκης να ζητάει εκλογές, τις οποίες εδώ και καιρό έδειχνε να τις έχει ξεχάσει.
Μιλώντας προσφάτως σε συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Μητσοτάκης άρχισε πάλι το ίδιο τροπάριο: «Εδώ και δυο χρόνια η ΝΔ έχει ζητήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αίτημα που επιβεβαιώνεται καθημερινά και αποτελεί αίτημα των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη».
Εννοείται ότι μόνος του τα λέει, μόνος του τ’ ακούει. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, μάλιστα, ακούγεται και γελοίος, καθώς σε αρκετό κόσμο φαίνεται να «σέρνεται» πίσω από την Φώφη Γεννηματά, η οποία (ξανά) άνοιξε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ποια, την Φώφη…
Και το είπε αυτό στην πιο ακατάλληλη (από προπαγανδιστική άποψη) στιγμή. Όχι στην Βουλή, εναντίον του Τσίπρα, αλλά σε μια στενή κομματική μάζωξη. Εάν ο Μητσοτάκης ήθελε όντως να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό θα το έπραττε με το να της κάνει τον βίο αβίωτο με κάθε τρόπο και όχι να ψηφίζει από κοινού μια σειρά από μέτρα, πολλά από τα οποία δεν αποτελούν «μνημονιακές υποχρεώσεις», όπως το τζαμί στην Αθήνα, τον «αντιρατσιστικό νόμο», το «σύμφωνο συμβίωσης» κ.ο.κ.
Ακόμα και το ζήτημα της προσπάθειας σφετερισμού της Μακεδονίας ΜΑΣ, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει λόγω πτώσης αυτής της κυβέρνησης, δεν δείχνει να «κουνάει» την τυχοδιωκτική κυβερνητική συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό, επειδή για το θέμα αυτό δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία», ανακοινώνει η ΝΔ.
Στην πραγματικότητα, αυτό το οποίο κάνει, είναι να προσπαθεί να αποφύγει να καθορίσει την δική της στάση, η οποία είναι αλλοπρόσαλλη και τραγελαφική. Ούτε με τα συλλαλητήρια, ούτε κατά των συλλαλητηρίων.  Και υπέρ της σύνθετης ονομασίας και «καμιά Μακεδονία», όταν βεβαίως βλέπουν την ανυποχώρητη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Γι’ αυτό και η ΝΔ «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», μιλώντας για την «κυβερνητική πλειοψηφία», προκειμένου να καλύψει την δική της ανεπάρκεια και δειλία στο να πει, επιτέλους, την δική της άποψη.
Πώς να το κάνει όμως αυτό, όταν επί της ουσίας αυτή δεν διαφέρει από την κυβερνητική; Είναι προφανές ότι ο (ο Θεός να τον κάνει) πολιτικός σχεδιασμός του νυν επικεφαλής της ΝΔ αναδύεται από το περιεχόμενο των εγχειριδίων της θεωρίας του «ώριμου φρούτου». Δηλαδή, ότι ο κόσμος θα ψηφίσει το κόμμα του κι αυτόν με βασικό (αν όχι μοναδικό) κριτήριο να φύγει ο Τσίπρας και οι λοιποί συμμετέχοντες στην πολιτική συμμορία της «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνησης, με την…λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από την σημερινή κυβέρνηση.
Το ότι δεν καταλαβαίνει πόσο σοβαρή «ναρκοθέτηση» για τον ίδιο και το κόμμα του είναι αυτή η λογική, φανερώνει για μια ακόμη φορά πόσο «πολιτικό παλτό» είναι όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου