ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η Αυστρία απαντά στην ισλαμοποίηση, απελαύνοντας ιμάμηδες και κλείνοντας 7 τεμένη


Η Αυστρία απαντά στην ισλαμοποίηση, απελαύνοντας ιμάμηδες και κλείνοντας 7 τεμένη
Η κυβέρνηση της Αυστρίας δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην διαφαινόμενη προσπάθεια ισλαμοποίησης της Χώρας. Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».
Όπως διευκρίνισε ο Κουρτς, η απόφαση αυτή συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση, από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές, μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιέννης, που συνδέεται με την εκεί ευρισκόμενη τουρκική κοινότητα. «Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στην χώρα μας», διαβεβαίωσε ο Αυστριακός καγκελάριος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Στις αρχές Ιουνίου το κεντροαριστερό περιοδικό Falter δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε ένα τέμενος και με στολές παραλλαγής  περπατούσαν σε παράταξη, χαιρετούσαν στρατιωτικά και κρατούσαν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών. Σε μία άλλη φωτογραφία, κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία.
Η Αυστρία φρόντισε να δώσει μια ηχηρή προειδοποίηση προς εκείνες της πλευρές (και ιδίως την Τουρκία) που νομίζουν ότι μπορούν να επαναλάβουν την πολιορκία της Βιέννης από τον Σουλεϊμάν, αλλά με διαφορετική κατάληξη. Την ίδια στιγμή, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας αρέσκεται στον ρόλο του φιλήσυχου καρπαζοεισπράκτορα τόσο μπροστά  στον κίνδυνο της τουρκικής προκλητικότητας όσο και στην ανικανότητα που την διέπει να σταματήσει τις ανεξέλεγκτες ροές των λαθρομεταναστών, εκ των οποίων όλοι είναι μουσουλμάνοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου