ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αισχρή κερδοσκοπία σε βάρος της ΔΕΗ από ξένα επιθετικά fund με την απαραίτητη βοήθεια του “συνταγματικού τόξου”

Αισχρή κερδοσκοπία σε βάρος της ΔΕΗ από ξένα επιθετικά fund με την απαραίτητη βοήθεια του “συνταγματικού τόξου”

Στόχος υποτιμητικής κερδοσκοπίας στο χρηματιστήριο οι κρατικές επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας με την απαραίτητη βοήθεια από τους κομμουνιστές νεοφιλελευθέρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, με τωρινό κύριο ωφελούμενο το βρετανικό επιθετικό fund Lansdowne Partners και διαχρονικά χαμένο τον Ελληνικό Λαό.
Στις 14 Αυγούστου 2015 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο (Ν.4336/15) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Βασικά χαρακτηριστικά αυτού του καταστροφικού νομοθετήματος για την Ελληνική Κοινωνία ήταν τα αντιλαϊκά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% έως το 2022 και 2% έως το 2060) και η μείωση των συντάξεων και του εισοδήματος του Ελληνικού Λαού μαζί με σκληρά φορομπηχτικά μέτρα (μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2019).
Όμως άλλο ένα σημαντικό σημείο του τρίτου μνημονίου ήταν οι προβλέψεις για το ξεπούλημα των οργανισμών κοινής ωφέλειας όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Ειδικότερα για την ΔΕΗ υπήρχαν μη-αναστρέψιμες ρήτρες για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς ηλεκτρικής ενεργείας ΑΔΜΗΕ καθώς και μέτρα για επιβεβλημένη συρρίκνωση των κερδών της ΔΕΗ.
Επειδή η  ΔΕΗ είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο στο τέλος του 2001 επί κυβέρνηση Σημίτη και υπουργού οικονομικών Χριστοδουλάκη, προφανώς τα αλγεινά επιβαλλόμενα μέτρα από το 3ο μνημόνιο επιδρούν αρνητικά στην τιμή της μετοχής της. Ακριβώς εδώ βρίσκει μια ευκαιρία το κερδοσκοπικό fund Lansdowne Partners για να προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει με μηδαμινό ρίσκο σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Συγκεκριμένα ο κερδοσκοπικός οργανισμός Lansdowne εφαρμόζει το κλασσικό χρηματιστηριακό κόλπο του shorting μετοχών. Αναλυτικά το fund δανείζεται μετοχές της ΔΕΗ και τις διαθέτει άμεσα προς πώληση στο χρηματιστήριο προσβλέποντας ότι η τιμή της μετοχής στο μέλλον θα πέσει. Με αυτό τον τρόπο όταν το fund θα χρειαστεί να επιστρέψει τις μετοχές θα τις αγοράσει με μικρότερη τιμή από αυτή που τις πούλησε, άρα θα καρπωθεί την διαφορά ως καθαρό κέρδος.
Φυσικά εάν η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ θα μπορούσε να ανέβει, τότε το ξένο fund θα είχε απεριόριστες οικονομικές ζημίες. Αλλά με την πειθήνια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία και την απαραίτητη συνδρομή από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση των καταστροφικών μέτρων για την ΔΕΗ από το 3ο μνημόνιο, οι διαχειριστές του Lansdowne Partners διατρέχουν ελάχιστο ρίσκο να χάσουν τα κεφάλαια τους.
Ο μόνος χαμένος είναι ο Ελληνικός Λαός που καθημερινά καταληστεύεται η δημόσια περιουσία του από τις οικονομικές κομπίνες του κλεπτοκρατικού τόξου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ, από τις ανώνυμες εταιρίες ειδικού σκοπού των διεθνών τοκογλύφων (ΤΑΙΠΕΔ - SSM)  και από τα αισχρά χρηματιστηριακά κόλπα των ξένων κερδοσκοπικών fund όπως αυτό της  Lansdowne.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου