ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Η Ουάσιγκτον κατήγγειλε την πυρηνική συμφωνία με τον Ιράν, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα στην Μέση Ανατολή

Ο τορπιλισμός της πυρηνικής συμφωνίας P5+1 με το Ιράν, μια μονομερής απόφαση που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από τον Τραμπ ο οποίος αγνόησε επιδεικτικά τους δυτικούς συνδιαμορφωτές της συμφωνίας Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία αλλά και την Ρωσία με την Κίνα, ουσιαστικά ανοίγει τις πύλες της κολάσεως στην Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του Μπόλτον (Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας) και Πομπέο (υπουργός Εξωτερικών), δυο ανώτατοι αξιωματούχοι που τοποθετήθηκαν από το ισραηλινό λόμπι στην κυβέρνηση, κατήγγειλε την συμφωνία με το Ιράν ακριβώς όπως έπραξαν και οι προκάτοχοι του πολλές φορές στο παρελθόν με άλλες χώρες.
Χαρακτηριστικά θυμίζουμε ότι ο Καντάφι διέκοψε το 2003 το πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής WMD (Weapons of Mass Destruction) σε συμφωνία με τις δυτικές δυνάμεις για να βρεθεί λίγα χρόνια αργότερα (2011) δολοφονημένος και η χώρα του να έχει διαλυθεί από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Εν μέσω οικονομικής παρακμής του σιωνιστικού καπιταλισμού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ  εκτελώντας εντολές του σιωνιστικού παρακράτους οδηγεί απερίσκεπτα την Μέση Ανατολή στο έρεβος μιας γενικευμένης αναμέτρησης, αγνοώντας αλαζονικά την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας που δηλώνει κατηγορηματικά  ότι το Ιράν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμφωνία P5+1.
Ας αναλύσουμε όμως ποια είναι τα κίνητρα της μονομερούς καταγγελίας της πυρηνικής συμφωνίας. Η απάντηση μπορεί να δοθεί με μια φράση: «Ο σιωνιστικός ιμπεριαλισμός χρειάζεται έναν μεγάλο πόλεμο». Το χρέος των ΗΠΑ είναι σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται ιλιγγιωδώς παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ, η τεράστια φούσκα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι έτοιμη να σκάσει, ενώ αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις αμφισβητούν έμπρακτα την μονοκρατορία των ΗΠΑ στην γεωπολιτική σκηνή. Η Fed για να μπορέσει να καλύψει το υπέρογκο χρέος των ΗΠΑ  τυπώνει δολάρια άνευ αντικρίσματος, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και ανοίγοντας τον δρόμο για καταβαράθρωση των διεθνών αγορών.
Τι λοιπόν μπορεί να βοηθήσει τις ΗΠΑ και τον σιωνιστικό καπιταλισμό στην κατάσταση που έχουν βρεθεί; Ο γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή θα σταθεροποιούσε τις συνθήκες στις ΗΠΑ, θα αύξανε γεωμετρικά τις αποδόσεις των αμυντικών βιομηχανιών και γενικότερα της βιομηχανίας και μαζί με αυτές θα ωφελούνταν τα μάλλα οι αγορές ομολόγων και μετοχών, ενώ θα δημιουργούσε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας τις οποίες έχει υποσχεθεί ο Τραμπ στον αμερικανικό λαό. Και κάτι ακόμη πολύ ουσιώδες. Ο γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή θα αυξήσει σημαντικά τις τιμές των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), υπενθυμίζουμε ότι τα μεγάλα σιωνιστικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις στην αγορά του σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, προβλέποντας-σχεδιάζοντας τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή.
Η Ουάσιγκτον με τον τορπιλισμό της συμφωνίας με το Ιράν κυριολεκτικά παίζει με την φωτιά. Ένας πόλεμος με το Ιράν, είτε μέσω αντιπροσώπων (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία) ή δια απ’ ευθείας κήρυξης πολέμου για προσχηματικούς λόγους, θα προκαλούσε μια στρατιωτική σύγκρουση που υπερβαίνει τα όρια της Μέσης Ανατολής και συμπαρασύρει την Ρωσία και την Κίνα.