ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και ισραηλινών δυνάμεων

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και ισραηλινών δυνάμεων

Μόλις μία μέρα μετά την απόφαση Τράμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, οι αποθρασυνόμενες ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκτεταμένες αεροπορικές επιχειρήσεις κατά τόσο των συριακών, όσο και των ιρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές κανίβαλους.
Σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, που προφανώς ήταν και η μόνη που η άποψή της έλαβε δημοσιότητα, όλα ξεκίνησαν ύστερα από ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, την οποία ανταπέδωσε το Ισραήλ μέσω ισχυρών βομβαρδισμών από την πολεμική του αεροπορία. Βεβαίως, η συριακή πλευρά επιρρίπτει τις ευθύνες της επιθετικότητας στο Ισραήλ και μόνο.
Είναι σαφές ότι οι απανωτές αποφάσεις της αμερικανικής διοίκησης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους και η απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία πυρπολεί την περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου διεξάγονται εδώ και χρόνια επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ από αμερικανούς, ισραηλινούς, τούρκους και τζιχαντιστές.
Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο του πολέμου κυριαρχίας που εξαπολύουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, προκειμένου να επικυρώσουν την κυριαρχία τους και να αποτρέψουν την επέκταση της ρωσικής επήρειας. Το «μάρμαρο», βεβαίως, θα το πληρώσει μεταξύ άλλων η Ελλάδα, με την αναμενόμενη κορύφωση των λαθρομεταναστευτικών ροών, καθώς οι ισλαμιστές κανίβαλοι θα διαφεύγουν από το πεδίο της σύγκρουσης προς την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου