ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί για την προδοσία Τσίπρα: Παίρνουμε το όνομα της Μακεδονίας και την ταυτότητα - Καμιά αλλαγή στο Σύνταγμα, κανένα erga omnes!

Η κυβέρνηση της αριστεράς προχωράει βήμα βήμα στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς, αφού έχει και την στήριξη της ΜέρκελΠανηγυρικές δηλώσεις Ζάεφ: Μέσα στον Μάιο θα έχουμε πάρει τον όρο Μακεδονία και την αναγνώριση ταυτότητας - Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο!
O πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου με αποκαλυπτικές δηλώσεις τονίζει ότι η ελληνική (!) πλευρά στις διαπραγματεύσεις έχει αποδεχθεί να βρίσκεται όρος Μακεδονία στην ονομασία της χώρας του και πως υπάρχει κατανόηση για την ταυτότητα τους! Παράλληλα, σε πανηγυρικό τόνο σημειώνει πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον Τσίπρα στις 17 Μαΐου στην Σόφια θα υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί η αποδεκτή λύση.
Την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Sκόπια «βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος» εξέφρασε ο Ζόραν Zάεφ στον τηλεοπτικό σταθμό των σκοπίων TV24 Vesti. Όπως τόνισε «μόνο το όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος τον Sκοπίων, που σχετίζονται με το εύρος χρήσης της ονομασίας.
"Είμαι ο πρώτος Μακεδόνας πρωθυπουργός που λέει ότι μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έχει γίνει αποδεκτή από εμάς, κίνηση που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πλευρά έχει δείξει κατανόηση για την ταυτότητά μας", είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.
Όσον αφορά στη θέση της Ελλάδας για ονομασία erga οmnes, ο Ζάεφ επανέλαβε αυτό που λέει συνεχώς η Σκοπιανή πλευρά. Ότι δηλαδή το όνομα που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να έχει μόνο διεθνή χρήση και γι’ αυτό δεν χρειάζεται η αλλαγή Συντάγματος, αφού το όνομα που θα χρησιμοποιείται στο εσωτερικό δεν θα έχει καμία επιρροή στην Ελλάδα.
Κατά τον Σκοπιανό πρωθυπουργό η όποια λύση συμφωνηθεί πρέπει να γίνει αποδεκτή από θεσμούς και πολίτες και στις δυο χώρες. Και εξέφρασε την άποψη πως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και των δυο χωρών θα πρέπει να στηρίξουν τη συμφωνία.
Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι δύο χώρες να λύσουν μόνες τους το ζήτημα της ονομασίας, γιατί έτσι θα καταφέρει η χώρα του να επωφεληθεί περισσότερο, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. «Εάν έχω μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου, Αλέξη Τσίπρα, αυτό πιθανότατα θα σημάνει ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τους πολίτες των δυο χωρών», είπε λέγοντας ότι η επόμενη συνάντησή τους θα είναι στη Σύνοδο της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Η κυβέρνηση του Σύριζα προχωράει ακάθεκτη στην ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, έχοντας βέβαια το ελεύθερο από τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζουμε πως ο Μητσοτάκης δήλωσε προ ημερών πως θα σεβαστούν την διεθνή συμφωνία όποια και να είναι αυτή!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου