ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Δημοσκόπηση: Μεγάλη παραμένει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση: Μεγάλη παραμένει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Κοντά στις 10 μονάδες διατηρείται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs. 
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5%. Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων (με 1,9%) και οι ΑΝΕΛ (με 1,1%).
Αναποφάσιστοι είναι το 23,8% των ψηφοφόρων, ενώ συγκεντρώνοντας και τα ποσοστά του λευκού ή άκυρου και των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή που δεν απαντούν το σύνολο των ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτών που δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 41,7%.
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους.
Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.
Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%. 
Επίσης συντριπτικό είναι το ποσοστό που θεωρεί ως σημαντική (π0λύ και αρκετά) τη ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του χρέους. Το σχετικό ποσοστό που συμφωνεί με τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ρήτρα ανάπτυξης ανέρχεται σε 79%, ενώ και σε αυτή την ερώτηση καταγράφεται διακομματική συμφωνία με τα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ανέρχονται σε 83% και 78% αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου