ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Στο 33% του μέσου μισθού ο κατώτατος μισθός, τον οποίο ο Τσίπρας θα πήγαινε αυτόματα στα 751 ευρώ...


Στο 33% του μέσου μισθού ο κατώτατος μισθός, τον οποίο ο Τσίπρας θα πήγαινε αυτόματα στα 751 ευρώ...
Ποιος μπορεί να ξεχάσει μια από τις πιο χαρακτηριστικές προεκλογικές εξαγγελίες-υποσχέσεις  του Τσίπρα, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία στις 25 Ιανουαρίου 2015, για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ;
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για ένα ακόμη από τα πολλά αισχρά και ανήθικα ψέματα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία. Πολύ χειρότερα, μόλις στο 33% του μέσου μισθού διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (ETUC).
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάλυση, θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25% προκειμένου να φθάσει σε επίπεδο λίγο χαμηλότερο από το κατώτατο όριο μισθών που θέτει ο ΟΟΣΑ (στα 2/3 του εθνικού ενδιάμεσου μισθού). Αναφέρεται δε ότι οι κατώτατοι μισθοί σε πολλές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι πολύ χαμηλότεροι από το αποδεκτό όριο, «με συνέπεια πολλοί Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να επιβιώσουν».
Στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η υπόλοιπη κυβερνητική πολιτική συμμορία των εθνομηδενιστών έχουν πράξει τα απολύτως απαραίτητα για την περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων στην κατοχική περίοδο των εθνοκτόνων Μνημονίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου