ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Bloomberg: Για νέα μέτρα 550 εκατ. ευρώ δεσμεύθηκε η Αθήνα

Bloomberg: Για νέα μέτρα 550 εκατ. ευρώ δεσμεύθηκε η Αθήνα - Κεντρική Εικόνα
Την παραδοχή ότι δεν έχουν εφαρμοστεί σχεδόν τα δύο τρίτα των προαπαιτούμενων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση και την επόμενη εκταμίευση, περιλαμβάνει το σημείωμα Τσακαλώτου που συζητήθηκε με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, αναφέρει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων που επικαλείται το Bloomberg. Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σημείωμα περιλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για λήψη νέων μέτρων ύψους 550 εκατ. ευρώ το 2018, την οποία ωστόσο οι δανειστές έκριναν ως ανεπαρκή.
Μέρος μεγαλύτερο του ενός τρίτου των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει υλοποιηθεί και ακόμη ένα τρίτο εξ αυτών αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το σημείωμα Τσακαλώτου.
Όπως αναφέρεται, τα υπόλοιπα μπορούν να υλοποιηθούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία.
Το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού το 2018, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά ενέργειας, περιλαμβάνονται στις εκκρεμότητες.
Η ελληνική πλευρά δεν προβλέπει δημοσιονομικό κενό, σε αντίθεση με τους δανειστές, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει και μάλιστα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ το 2018. Τα μέτρα στα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση, στο σημείωμα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών αναμένεται να αποφέρουν 550 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, περιλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση και επέκταση του «κόφτη», κατά ένα επιπλέον χρόνο, μετά το τέλος του προγράμματος.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται δεύτερο αξιωματούχο, παρά τις δεσμεύσεις, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς κρίθηκαν ως ανεπαρκείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου