ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τα 10 μεγαλύτερα σε χωρητικότητα γήπεδα του κόσμουΞεκινώντας από το μικρότερο στο μεγαλύτερο σας παρουσιάζουμε τα 10 μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου!!

1. Rungrado May Day Stadium –  Βόρεια Κορέα: Ο δικτάτορας Kim Jong-il εκτός από πυρηνικά όπλα χρηματοδότησε και το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου! Η χωρητικότητα του φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 150.000 θεατές!
Rungrado-May-Day-Stadium2. Yuva Bharati Kirangan – Καλκούτα Ινδίας: Χωρητικότητα 120.000. Εδώ παίζεται το μεγαλειώδες ντέρμπι Ανατολικής Βενγκάλης και της Mohun Bagan (κάτι σαν το δικό μας Άρης-ΠΑΟΚ). Ποιος θα πίστευε ότι οι Ινδοί, όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο αφήνουν για λίγο την ήρεμη ψυχική τους κατάσταση στην άκρη και μεταμορφώνονται σε χούλιγκανς!
Yuva Bharati Kirangan3. Στάδιο Αζτέκα – Μεξικό: Χωρητικότητα 105.000. Το μεγαλύτερο γήπεδο της Αμερικανικής ηπείρου. Είναι το μοναδικό γήπεδο που έχει φιλοξενήσει 2 τελικούς Μουντιάλ (1970 & 1986). Είναι η έδρα της Εθνικής του Μεξικό.
azteca estadio4. Στάδιο Αζάντι – Τεχεράνη: Χωρητικότητα 100.000. Να που το Ιράν, εκτός από τον πόλεμο και την κατασκευή πυρηνικών, έχει κι άλλα ενδιαφέροντα! Εδώ παίζει η παγκοσμίου φήμης Persepolis FC.
Azadi-Stadium5. Στάδιο Κρίκετ – Μελβούρνη: Χωρητικότητα 100.000. Μην σας μπερδεύει το όνομα. Όντως οι Αυστραλοί έχουν διαφορετικό βασιλιά των σπορ, αλλά το ποδόσφαιρο δεν παύει να είναι ένα εξίσου αγαπημένο σπορ.
Melbourne cricket6. Bukit Jalil – Εθνικό στάδιο Μαλαισίας: Χωρητικότητα 100.000. Χωρίς περγαμηνές το στάδιο αυτό χτίστηκε για την επίδειξη δύναμης και ανάπτυξης της Μαλαισιανής κυβέρνησης προς τους λοιπούς Ασιάτες εταίρους της. Είναι η έδρα της πασίγνωστης Εθνικής Μαλαισίας. 
Bukit-Jalil-Stadium7.  Camp Nou – Μπαρτσελόνα: Χωρητικότητα 98.772. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να διακρίνουμε την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Σε 772 περισσότερες θέσεις από το Μαρακανά οι Καταλανοι ζουν πλέον τη δική τους Χρυσή δεκαετία.
camp nou!8. Μαρακανά – Ρίο ντε Τζανέιρο: Χωρητικότητα 98.000. Το πλέον φημισμένο και μεγαλύτερο γήπεδο της Λατινικής Αμερικής. Χτίστηκε για το Μουντιάλ του 1950 και στα 60 χρόνια ζωής του, έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους θρυλικότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Maracanã_Stadium_in_Rio_de_Janeiropekino stadium
9. Εθνικό Στάδιο Πεκίνου – Η φωλιά του Πουλιού: Χωρητικότητα 91.000. Και όμως οι Κινέζοι, αν και σε όλα θέλουν να είναι πρώτοι, δεν έφτιαξαν το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου.  Η 9η θέση τους ήταν αρκετή!
10. Wembley – Ηνωμένο Βασίλειο: Χωρητικότητα 90.000 θεατών. Ένα από τα διασημότερα γήπεδα του κόσμου, το μεγαλύτερο της Μεγάλης Βρετανίας, και το δεύτερο μεγαλύτερο ολόκληρης της Ευρώπης.

Wembley_Stadium_

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου