ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Νέα τραγωδία στην Ινδία!Κατέρρευσε κι άλλη πολυκατοικία. Τουλάχιστον 9 νεκροί


INDIA_RESCUE_483_355

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στη νότια ινδική πόλη Τσενάι (Μαντράς) ενώ δεκάδες άλλοι μπορεί να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου κατέρρευσε άλλη μία πολυκατοικία στο Νέο Δελχί.
Η πολυκατοικία κατέρρευσε χθες, Σάββατο, το βράδυ, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη αυτή του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στα νότια της χώρας. Πολλοί εργάτες οικοδομών βρίσκονταν στο εργοτάξιο όταν συνέβη το δυστύχημα.
Εννέα πτώματα ανασύρθηκαν και είκοσι άνθρωποι νοσηλεύονται, δήλωσε ο αστυνομικός Καρούνα Σαγκάρ στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV.
“Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των παγιδευμένων”, πρόσθεσε ο Σ. Π. Σελβάν, αξιωματούχος των συνεργείων διάσωσης, προς το πρακτορείο ειδήσεων PTI.
Οι καταρρεύσεις πολυκατοικιών είναι ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στην Ινδία λόγω των χαλαρών κανονιστικών ρυθμίσεων για τις οικοδομές και της μεγάλης ζήτησης για φθηνές κατοικίες. Αυτή ωθεί τους εργολάβους να χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά και να προσθέτουν διαδοχικούς ορόφους χωρίς άδεια σε πολυκατοικίες που έχουν ήδη κατασκευάσει.
Στην αρχή της φετινής χρονιάς, περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στο κρατίδιο της Γκόα, στη δυτική Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου