ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γερανός 200 κιλών ψαρεύτηκε στα ανοιχτά της Σαμοθράκης.

ba342d34eed73415.jpg
Χρειάστηκε έξι άτομα για να μεταφέρουν το καρχαριοειδές από το καΐκι σε αγροτικό όχημα.
 
Ψαριά 200 κιλών σήκωσε στα δίχτυά του επαγγελματίας αλιέας από τη Μαρώνεια, ψαρεύοντας στα ανοιχτά της Σαμοθράκης και δε μπορούσε να πιστέψει στην τύχη του, αφού εξασφάλισε ένα εξαιρετικό μεροκάματο.

Γερανός είναι το όνομα, σύμφωνα με τον επαγγελματία Παναγιώτη Ζάγκα και πρόκειται για καρχαριοειδές, που σπάνια συναντάται στο Θρακικό Πέλαγος, όπως ανέφερε ο ίδιος. Πρώτη φορά είδε αυτό το είδος στα δίχτυα του, ενώ δε το είχε συναντήσει ούτε στις ψαριές συναδέλφων του, αφού συνήθως ψαρεύουν άλλα είδη καρχαριών, όπως σαπουνά ή προσκυνητή και ακόμα πιο συχνά δροσίτη ή γαλέο.

Ο γερανός, ο οποίος πιάστηκε στα δίχτυα του επαγγελματία αλιέα από την Μαρώνεια, έγινε αμέσως θέαμα για συναδέλφους και φίλους, που ειδοποιήθηκαν για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό καρχαριοειδές. Χρειάστηκε έξι άτομα για να μεταφέρουν το καρχαριοειδές από το καΐκι σε αγροτικό όχημα και εκεί επιστρατεύτηκαν σχοινιά για να το συγκρατήσουν, αφού η ουρά του δε χωρούσε στην καρότσα. Να σημειωθεί ότι αλιεύτηκε με φαγκρόδιχτα ανοιχτά της Σαμοθράκης.

Ο γερανός μεταφέρθηκε στο ιχθυοπωλείο στην Κομοτηνή. Εκεί τεμαχίστηκε και ο ψαράς κράτησε ως «τρόπαιο» το κεφάλι και την ουρά, ενώ το υπόλοιπο προωθήθηκε στην αγορά της Καβάλας, όπου και θα πωληθεί, σε προσιτή τιμή για τους καταναλωτές. Πάντως οι γνωρίζοντες, διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου