ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Ναυπλιέων δίπλα στον πολίτη

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του και με διπλάσιο, φέτος, αριθμό μαθητών και καθηγητών, το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ναυπλιέων είναι μια δομή που παράγει σταθερά έργο ουσίας. Στις τάξεις του 24 καθηγητές-εθελοντές παρέχουν υπηρεσίες μάθησης, οι μαθητές έχουν αισίως πια φτάσει τους 110 και, αντίστοιχα, 110 οικογένειες παίρνουν πολύτιμη οικονομική «ανάσα» αφού, ως γνωστόν, η φοίτηση στο κοινωνικό φροντιστήριο είναι δωρεάνδωρεάν! Ένα αξιέπαινο εγχείρημα που παγιώνεται και μετατρέπεται πια, με την ενεργό υποστήριξη από το Δήμο και τους πολίτες, σε θεσμός.

Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης

kentra dia viouΆλμα στο πεδίο της επιμόρφωσης ενηλίκων πραγματοποίησε ο Δήμος Ναυπλιέων, με την ίδρυση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης! ‘Ηρθε ως αποτέλεσμα ενός πλέγματος ενεργειών που έγιναν με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και με σκοπό την ανάπτυξη των δημοτών: ανάπτυξη οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και προσωπική.
Τώρα λοιπόν, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα επιμόρφωσης και να επιλέξουν ανάμεσα από πολλούς τίτλους προ- γραμμάτων!

Αιτήματα πολιτών προς την Τ.Y.

Είναι η αλήθεια που αποτυπώνεται στα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων: ενώ τα AITHMATA POLITONκαθημερινά αιτήματα των πολιτών, αιτήματα σχετικά με κυκλοφοριακά προβλήματα, θέματα επικινδυνότητας, αυτοψίες, ζημιές, έλεγχους, αιτήματα για μικρά έργα και πολλά πολλά άλλα, έφτασαν μέσα σε 19 μήνες τα 1000, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί οι υποθέσεις σε ποσοστό 90%!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου