ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα







Mεγάλο ενδιαφέρον αποκτά ο καιρός αυτές τις ημέρες, καθώς πλησιάζει το Πάσχα και αρκετοί είναι εκείνοι που… κάνουν τα πρώτα σχέδια για τον εορτασμό του. Οι βροχές και οι καταιγίδες των τελευταίων ημερών, έχουν βάλει σε προβληματισμό τους… επίδοξους ψήστες, καθώς βλέπουν τις ημέρες να πλησιάζουν και τον καιρό, να μην λέει να βελτιωθεί. Το Πάσχα έρχεται λοιπόν, αλλά ο ‘’χειμώνας’’ δεν λέει να φύγει. Ας δούμε ποιο αναλυτικά , την εικόνα του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανήμερα το Πάσχα, με βάση πάντα, τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, Αναμένεται να υπάρξει νεώτερη ενημέρωση σε επόμενο δελτίο μας, με τα νεώτερα στοιχεία.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στη Κεντρική, Δυτική και Βόρεια χώρα με αρχικά ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα δώσουν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στις ορεινότερες περιοχές. Στην Ανατολική και Νότια χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως σε Κυκλάδες και Κρήτη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΑ στο Ν. Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ και Β – ΒΔ στο Ιόνιο και στο Β. Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 20 βαθμούς.
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Εκτός της Κρήτης και των Δωδεκανήσων που αρχικά θα έχουμε κάποιες μπόρες και γρήγορη βελτίωση, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αίθριο καιρό. Όμως γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στην Βόρεια χώρα, με αποτέλεσμα στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν και μόνο στο Β. Ιόνιο και στην Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και γρήγορα Ν – ΝΔ έως 6 μποφόρ και μόνο στο Β. Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στα Βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού. Στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Β.Α Αιγαίου, μέσα στην ημέρα θα αναπτυχτούν νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Από το μεσημέρι, ο καιρός θα επιδεινωθεί και έτσι θα έχουμε και καταιγίδες κατά τόπους έντονες κυρίως στα Δυτικά. Στην υπόλοιπη Νότια και Ανατολική ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα αλλάξει προς το μεσημέρι, με τις νεφώσεις να πυκνώνουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με λίγα ίσως τοπικά φαινόμενα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Ν – ΝΔ έως 7 μποφόρ, ενώ προς το απόγευμα θα στραφούν σε Β.Δ ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη την χώρα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, νεφώσεις που θα πυκνώνουν ανά διαστήματα και θα δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Επίσης, χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ στα 5 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά το μεσημέρι τους 14 με 16 βαθμούς.
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Ο καιρός φαίνεται να ξεκινάει καλός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα δώσουν τοπικές μπόρες στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών. Βελτίωση θα επέλθει το βράδυ. Οι άνεμοι Δ – ΒΔ έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Με βάση τα πρώτα στοιχεία, ο καιρός θα είναι καλός σε όλη την χώρα με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, που ίσως δώσουν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Βόρειας Ηπειρωτικής χώρας. Γενικά όμως ο καιρός θα είναι πολύ καλός και ο οβελίας θα ψηθεί με ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου