ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Νέος πονοκέφαλος για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων -Στο Ε9 και οι ημιυπαίθριοι

Νέος πονοκέφαλος για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων -Στο Ε9 και οι ημιυπαίθριοι



Χρειάστηκαν διευκρινίσεις επί της... διευκρινιστικής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, για να αποκαλυφθεί ότι η πολυσυζητημενη Απόφαση για το Ε9 μόνο αθώα δεν είναι, αφού φέρνει και ταλαιπωρία και επιβαρύνσεις σε τουλάχιστον 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πρόκειται γι' αυτούς που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους με το νομό Μπιρμπίλη του 2011, οι οποίοι έως τώρα είχαν υποχρέωση αναγραφής αυτών των χωρών μόνο στο Ε1, αφού η υποχρέωση αναγραφής τους στο Ε9 υπήρχε μόνο στη περίπτωση μεταβίβασης του ακινήτου. Τι αλλάζει για όλους αυτούς; Πολύ απλά υποχρεούνται να δηλώσουν τους τακτοποιημένους χώρους στο Ε9 του 2014, προκειμένου να υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος επί της πραγματικής επιφάνειας του ακινήτου, κάτι που οδηγεί βέβαια σε μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Αν και η επίμαχη Απόφαση αναφέρεται μόνο σε αυθαίρετους χώρους, η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνει και τους ημιυπαιθριους, ενώ στελέχη του οικονομικού επιτελείου επικαλούνται ως νομική βάση σχετικό άρθρο του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινητων, το οποίο αφορά στην επιφάνεια υπολογισμού του νέου φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου