ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο γίγαντας που κυριαρχεί στην Ελλάδα"


Ένα ακόμη ξένο σάιτ έρχεται να κάνει ειδική μνεία στον "γίγαντα" Ολυμπιακό και να τον εγκωμιάσει για τα κατορθώματά του, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον κόσμο της ομάδας και στον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η αήττητη πορεία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και η εξαιρετική ευρωπαϊκή του παρουσία στο Champions League, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τον ξένο Τύπο, που συχνά-πυκνά φιλοξενει δημοσιεύματα για την ομάδα του Πειραιά.
Κάτι η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο των Πειραιωτών, κάτι οι Ισπανόφωνοι πού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις "ερυθρόλευκες" επιτυχίες, έκαναν την ισπανική ιστοσελίδα "vavel.com" να φτιάξει ένα αφιέρωμα στον πολυπρωταθλητή της χώρας μας και να αναφερθεί αναλυτικά σε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν καταστήσει "γίγαντα".

Ναι, έτσι τον αναφέρει το ρεπορτάζ του εν λόγω διαδικτυακού Μέσου και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού η κυριαρχία του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο φέτος, αλλά και ιστορικά. Μεταξύ άλλων, εγκωμιάζει τον κόσμο της ομάδας, τονίζοντας πως είναι από τους πιο παθιασμένους στην Ευρώπη και ότι το "Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι γνωστό ως "ελληνική κόλαση" για τους αντιπάλους που το επισκέπτονται, λόγω της πίεσης που δέχονται κατά την διάρκεια των αγώνων".

Επιπροσθέτως, το δημοσίευμα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα 15 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει η ομάδα τα τελευταία 17 χρόνια, αλλά και στην πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός την περσινή φιναλίστ του Europa League, Μπενφίκα, αλλά και την πρωταθλήτρια Βελγίου, Άντερλεχτ.

Αναφορικά με τους παίκτες του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο "πρώτο βιολί", που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αποτελεί μήλον της έριδος για μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ενώ δε λείπει η αναφορά στον Ρομπέρτο, που είναι ο "κέρβερος" στην "ερυθρόλευκη" εστία.

Βέβαια. δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο, αλλά το αφιέρωμα γράφει καλά λόγια για το δίδυμο των στόπερ, Μανωλά - Σιόβα, τους ακραίους μπακ, Χολέβα - Σαλίνο, τον Σάμαρη που δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, τους Βάις και Κάμπελ στα άκρα, τον σπουδαίο Χαβιέρ Σαβιόλα, αλλά και τους Ντομίνγκεζ, Φουστέρ και Μασάντο. Όλοι αυτοί αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του φετινού Ολυμπιακού, ο οποίος προπορεύεται στην Ελλάδα και προχωράει στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, το σάιτ γράφει και για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη: "Άλλος ένας λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε αυτό το πρωτάθλημα είναι λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, όπου όλοι οι σύλλογοι βρίσκονται σε κρίση, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή και επενδύσεις στη ναυτιλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου