ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μετά τον Κυρίτση και ο Τσιρώνης υπερασπίζεται τους ισλαμιστές κανίβαλους

Μετά τον Κυρίτση και ο Τσιρώνης υπερασπίζεται τους ισλαμιστές κανίβαλους

Μετά τον… κατουρλή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση, ένας ακόμη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έδωσε ρεσιτάλ… αβρότητας υπέρ των ισλαμιστών. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό για την βία και το αίμα. Η δήλωσή του ξεκίνησε με την Ευρώπη, που όπως είπε ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος και κατέληξε θυμίζοντας την ευθύνη της Δύσης για το ξεκλήρισμα των… Ινδιάνων.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κυρίτση, ο Τσιρώνης θυμήθηκε την… Ιερά Εξέταση, τις επεμβάσεις της Δύσης στον… τρίτο κόσμο και πρόσθεσε: «Οι φανατικοί ισλαμιστές είναι μια μικρή μειοψηφία..Οι περισσότεροι είναι φιλειρηνικοί. Όπως και οι Χριστιανοί. Αλλά στην Ευρώπη υπήρχε η Ιερά Εξέταση […] Πραγματικά στην Ευρώπη υπάρχει μια καταιγίδα εθνικισμού που πρέπει να απαντηθεί και πραγματικά η Ευρώπη και κυρίως η αποικιοκρατία της Ευρώπης κούναγε συνέχεια το δάχτυλο σε κάποιους βαρβάρους, εντός εισαγωγικών, ενώ ξεχνούσε ότι πραγματικά η Ευρώπη ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος διαχρονικά και ιστορικά».
«Εμένα δεν μ’ αρέσει η λέξη ισλαμιστές», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαίοι που κάνουν δήθεν τους πολιτισμένους. Ότι δήθεν η Ευρώπη ταυτίζεται με τον πολιτισμό, ξεχνώντας το τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και ξεχνώντας ότι ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σ’ αυτές τις χώρες, είναι προϊόν της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας», τόνισε ο Γιάννης Τσιρώνης. Και συνέχισε με την απίστευτη δήλωση: «Ξεχνάμε δηλαδή ότι εμείς τους αιματοκυλήσαμε πρώτοι τους ανθρώπους, εμείς αιματοκυλήσαμε τους… Ινδιάνους».
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στο λεκτικό αυτό παραλήρημα ενός εκτός τόπου και χρόνου τύπου, ο οποίος έχει, δυστυχώς και θεσμική ιδιότητα; Όταν τον ρωτάνε για τα εγκλήματα των ισλαμιστών κι αυτός απαντάει για την… Ιερά Εξέταση, τους… Ινδιάνους και άλλες παρόμοιες «εξυπνάδες», μας θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με την αντίδραση του σοβιετικού, ο οποίος προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από την δύσκολη θέση που τον έφερε η επιχειρηματολογία του αμερικανού συνομιλητή του απαντά σ’ αυτόν με το… φοβερό επιχείρημα «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους»!
Στον Τσιρώνη δεν αρέσει η λέξη «ισλαμιστής», η οποία αν και προφανώς χρησιμοποιείται για να δείξει την διαφορά με τους μουσουλμάνους γενικότερα, φαίνεται ότι ούτε αυτή ικανοποιεί τον ψευτοοικολόγο υπουργό. Εάν, βεβαίως, ήσαν Χριστιανοί αυτοί που θα διέπρατταν τις φρικαλεότητες των ισλαμιστών του ISIS, τότε ο Τσιρώνης (αλλά και οι όμοιοί του) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να υπερτονίσει το υπόβαθρο του περιεχομένου της θρησκευτικής πίστης των δραστών. Πάλι καλά που δεν είπε ότι το Ισλάμ είναι «η θρησκεία της αγάπης».
Όσο για την τοποθέτησή του ότι «αυτοί, οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, οι τζιχαντιστές είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία», πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουρος; Έκανε κάποια… δημοσκόπηση και έβγαλε αυτό το συμπέρασμα; Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, ο οποίος χρησιμοποίησε τις λέξεις-εκφράσεις «φονταμεταλιστές» και «τζιχαντιστές» ακριβώς για να μην πει την «μη, πιπέρι» λέξη-έκφραση «ισλαμιστές», προχώρησε κι άλλο την… πρωτοποριακή συλλογιστική του λέγοντας ότι «Το περισσότερο Ισλάμ είναι ειρηνικότατο, όπως ειρηνικότατοι είναι και οι περισσότεροι χριστιανοί, αλλά στην Ευρώπη υπήρχε και η Ιερά Εξέταση»!
Προσπαθήσαμε επί ώρες να σκεφτούμε εάν υπάρχουν Χριστιανοί, έστω και ελάχιστοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις αιματηρές τακτικές των σφαγέων του ISIS, αλλά τελικά «συμβιβαστήκαμε» με τις… εξηγήσεις του για την Ιερά Εξέταση. Τόσο ο Κυρίτσης όσο και ο Τσιρώνης στην προσπάθειά τους να φανούν συνεπείς απέναντι στην «πολιτική ορθότητα» που τους χαρακτηρίζει κατάφεραν, για μια ακόμη φορά, να γελοιοποιηθούν πλήρως και να δείξουν ότι οι ιδεοληψίες της αριστεράς δεν είναι πάντοτε φτηνές και φαιδρές. Ενίοτε, γίνονται και επικίνδυνες…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου