ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Με υποβρύχια από την Μέρκελ η κυριαρχία του Ερντογάν στο Αιγαίο

Με υποβρύχια από την Μέρκελ η κυριαρχία του Ερντογάν στο Αιγαίο

Καταδιωκτικά υποβρύχια υψηλής τεχνολογίας δίνει η Μέρκελ στον Ερντογάν για να πάρει το Αιγαίο
Μπορεί οι ευρωπαίοι να παριστάνουν τους «τσακωμένους» με τον Ερντογάν, όμως η γεωπολιτική πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και δεν επιτρέπει τέτοια πολιτικάντικα παιχνίδια. Καμία έκπληξη, λοιπόν, δεν προκαλεί η είδηση που μας έρχεται από την Γερμανία, πως η Μέρκελ είναι έτοιμη να παραδώσει έξι καταδιωκτικά υποβρύχια στον Ερντογάν, προκειμένου να σφραγίσει την κυριαρχία του στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με είδηση την οποία μετέδωσε το Δελτίο Ειδήσεων (Tagesschau) του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, «η εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) θα παραδώσει έξι καταδιωκτικά υποβρύχια στην Άγκυρα τα οποία κατασκευάστηκαν από κοινού με μια τουρκική εταιρεία».
Για να αντιληφθεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, αλλά και τις ευθύνες των ελλαδικών κυβερνήσεων, τα γερμανικά καταδιωκτικά υποβρύχια κατασκευάστηκαν από τουρκική εταιρεία και θα παραδοθούν σε μία εξαιρετικά άβολη, για τη χώρα μας, χρονική συγκυρία.
Αντίστοιχα, η ίδια γερμανική εταιρεία είχε παρασκευάσει για την Ελλάδα τα ίδιου τύπου υποβρύχια που… έγερναν και επί των οποίων αναπτύχθηκε και το αντίστοιχο σκάνδαλο, αφότου βεβαίως ταξίδεψαν τον μισό πλανήτη μέχρι να έρθουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου