ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Κλειστά καταστήματα & ερημιά σε Λέσβο, Χίο -Εναντίον Τσίπρα

Λουκέτο μπήκε σήμερα στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. 
Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν οι κάτοικοι και οι φορείς της Λέσβου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, στο νησί έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και απεργίες.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες από την αγορά του νησιού. Τα  καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ οι δρόμοι στην αγορά της Μυτιλήνης είναι έρημοι από κόσμο.
Υπενθυμίζεται πως πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστων, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 
Ίδια εικόνα και στη Χίο
Την ίδια εικόνα συναντά κάποιος και στη Χίο. Στο νησί κατέβασαν ρολά οι παραγωγικοί φορείς και σε διαμαρτυρία κατέβηκαν οι πολίτες της Χίου, σε συντονισμό με τη Λέσβο, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Σύμφωνα με το astraparis.gr, οι επαγγελματίες της Χίου έκλεισαν τα μαγαζιά τους και συγκεντρώνονται από τις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου και στην είσοδο της Απλωταριάς, απ' όπου και θα ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους νησιώτες.
Να σημειωθεί ότι συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν δηλώσει και ο δήμος Χίου κλείνοντας το δημαρχιακό μέγαρο και τις υπηρεσίες του, η Περιφέρεια, η ΑΔΕΔΥ καλύπτοντας όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, το Εργατικό Κέντρο και η ΕΜΧ, επιτρέποντας έτσι σε ακόμη περισσότερους πολίτες τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, αφού η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δεν επηρεάζει μόνο τον εμπορικό κόσμο αλλά όλους τους κατοίκους.
Αθανασίου: Η ΝΔ δεν βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις
"Αστείο" και "ανάξιο διαψεύσεως" χαρακτήρισε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου τον ισχυρισμό ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις των φορέων στη Μυτιλήνη. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ, όποτε είναι σε αδυναμία, ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους.
Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι υιοθέτησε την λογική των ανοιχτών συνόρων, ενώ πρόσθεσε ότι επί ΝΔ, δεν υπήρχαν τέτοιες ροές.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το όλο θέμα θα μπορούσε να λυθεί, εάν απέτρεπαν την είσοδο των πλοιαρίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι, που όπως υπογράμμισε, είναι εφικτό, γιατί τις βάρκες τις εντοπίζουν οι θερμικές κάμερες πριν μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Ο κ. Αθανασίου ζήτησε επίσπευση και απλούστευση των διαδικασιών ασύλου και είπε ότι το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή έχει κάποιες διατάξεις τις οποίες θα τις ψηφίσει η ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε αναξιόπιστο εταίρο τον Ερντογάν και επέρριψε ευθύνες και στην ΕΕ γιατί δίνει χρήματα στην Τουρκία αλλά δεν έχει βάλει αυστηρούς όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου