ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Με χάρτες στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι τούρκοι αμφισβητούν την υφαλοκρηπίδα: Απλοί παρατηρητές οι Σύριζα-Ανέλ!

Μετά την επιστολή στον ΟΗΕ, οι τούρκοι κατέθεσαν χάρτες στο Συμβούλιο της Ευρώπης με τους οποίους αμφισβητούν την υφαλοκρηπίδα! Στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων η εθνομηδενιστική κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου έχει τον ρόλο του απλού παρατηρητή αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι εθνικά επικίνδυνοι!
Η τουρκία κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης χάρτες στους οποίους ορίζει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της αγνοώντας την ύπαρξη του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλορίζου που αριθμεί 14 νησιά και νησίδες.
Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι των διεκδικήσεων ολόκληρες θαλάσσιες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Εστία, σύμφωνα με τους χάρτες-πρόκληση προκύπτει ότι η τουρκία αμφισβητεί τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και την θαλάσσια περιοχή στη γραμμή Κρήτη-Καστελλόριζο-Κύπρος.
Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η παράνομη οριοθέτηση της Άγκυρας αλλά ουσιαστικά έδειξε το μελλοντικό «πεδίο μάχης» το οποίο θα κληθούν να υπερασπιστούν οι ελληνικές και κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις. Και όλα αυτά λίγες μόλις ώρες μετά το νέο τρίτο κατά σειρά επεισόδιο εμβόλισης ελληνικού σκάφους από τουρκικό πλοίο εντός του 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου