ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Γενναία δήλωση της Πατριωτικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας: Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της Ε.Ε.

Γενναία δήλωση της Πατριωτικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας: Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της Ε.Ε.

Συνεχίζει να προκαλεί το μίσος των οπαδών της «πολιτικής ορθότητας» και των μίσθαρνων οργάνων του Σόρος ο Όρμπαν και η λαοφιλής ουγγρική κυβέρνηση, καθώς το κυβερνών κόμμα της χώρας Fidesz θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ΕΕ δεν θα μπορεί να εξαναγκάσει την Ουγγαρία να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση «προσφύγων».
Αυτό ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Η τροπολογία για την συνταγματική αναθεώρηση κατετέθη στο κοινοβούλιο προς ψήφιση από τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το 2016, τότε όμως δεν είχε συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3. Ωστόσο, στις εκλογές της 8ης Απριλίου το κόμμα του Όρμπαν συγκέντρωσε άνω των 2/3 των εδρών, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη πλειοψηφία.
Επίσης, το κόμμα θέλει να κατατεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος», το οποίο θα προβλέπει αυστηρότερη νομοθεσία για την λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Την ίδια στιγμή, η Πατριωτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας απάντησε οργισμένα στην πρόταση της Κομισιόν για περικοπές των αναπτυξιακών κονδυλίων σε χώρες που «υπονομεύουν το κράτος δικαίου», διακηρύσσοντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμό. Η πρόταση της Επιτροπής, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού 2021-2027, θέτει στο στόχαστρο κυρίως την Πολωνία και την Ουγγαρία, χώρες οι οποίες έχουν ξεκάθαρη αρνητική στάση πάνω στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Κάθε σύγκριση της σθεναρής στάσης της Ουγγρικής Κυβέρνησης, η οποία δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς των «ανθρωπιστών» και των διεθνών τοκογλύφων με τους εγχώριους αχυρανθρώπους των εναλλασσόμενων κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου» που φέρονται σαν πειθήνια όργανα των αφεντικών τους στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ μόνο θλίψη προκαλεί.
Ιδίως δε, όταν ο Όρμπαν δηλώνει «Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία, μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωτεύουσας σημασίας και υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Θα υπερασπιστούμε την χριστιανική μας κουλτούρα και δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου