ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αυστηρά μέτρα για το άσυλο στους «πρόσφυγες» στην πολυπολιτισμική Σουηδία: Στην Ελλάδα οι Σύριζα-Ανέλ βιάζονται να τους νομιμοποιήσουν όλους!

Αυστηρά μέτρα για το άσυλο στους «πρόσφυγες» στην πολυπολιτισμική Σουηδία: Στην Ελλάδα οι Σύριζα-Ανέλ βιάζονται να τους νομιμοποιήσουν όλους!

Ακόμη και στο… «πρότυπο πολυπολιτισμικότητας», την Σουηδία, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να το ξανασκέφτονται γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. «Αν και ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου μειώθηκε σημαντικά, παραμένει αισθητά υψηλότερος από αυτόν που μας αναλογεί στην Ευρώπη βάσει του πληθυσμού μας», τόνισε στην Expressen η υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας, Ελένε Φρίτσον, προαναγγέλλοντας ότι η χώρα της θα δώσει άσυλο μόνο σε 14.000 -15.000 άτομα το 2018, αντί 27.000 το 2017.
Τα σουηδικά σύνορα κλείνουν σιγά σιγά, καθώς τον Απρίλιο ο πρωθυπουργός Στέβαν Λέβεν υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει δυσκολότερη μόνο την εγκατάσταση των «προσφύγων», αλλά και κάθε ξένου που ψάχνει μόνιμη δουλειά στη Σουηδία. Το πρόβλημα στη σουηδική κοινωνία είναι βαθύτερο και σχετίζεται με το γενικότερο πρόβλημα της Ευρώπης. «Το μάθημα του 2015, όταν 163.000 άτομα ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, έδειξε πως η πολιτική μας πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο Λέβεν.
Βάσει των όσων λέει ο ίδιος, η υπουργός Μετανάστευσης και τα ΜΜΕ, η Σουηδία θα κάνει ακόμη αυστηρότερους ελέγχους ταυτότητας, θα αυξήσει τον αριθμό των κέντρων φιλοξενίας και θα βάλει περιορισμούς στην διαμονή και τις μετακινήσεις όσων ζητούν άσυλο. Επίσης, θα απαγορευθεί διά νόμου στους δήμους να στεγάζουν και να δίνουν επιδόματα στους «πρόσφυγες» που βλέπουν το αίτημά τους να απορρίπτεται. Ο Λέβεν άφησε να εννοηθεί ότι ούτε τα παιδιά τους θα γίνονται δεκτά στα σχολεία («αν δεν έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι στη Σουηδία, τότε δεν μπορείς να επωφελείσαι από το κοινωνικό της κράτος»), αλλά η υπουργός Φρίτσον είπε ότι προς το παρόν κάτι τόσο αυστηρό δεν προβλέπεται.
Το σίγουρο είναι ότι όποιος «πρόσφυγας» δεν παίρνει άσυλο θα χρειαστεί να περιμένει διπλάσιο χρόνο ώσπου να υποβάλει δεύτερη αίτηση, ενώ θα του απαγορευθεί διά βίου η είσοδος στη Σουηδία αν δεν την εγκαταλείψει οικειοθελώς.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα για να μειωθεί η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών, αλλά η ίδια η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο, αφού οι ίδιοι οι υπουργοί της (όπως ο Μπαλάφας) δηλώνουν ξεκάθαρα ότι όποιος περνάει τα σύνορα σε βάθος χρόνου θα μονιμοποιείται και θα νομιμοποιείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου