ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τρόμος στον Καναδά: Φορτηγάκι «θέρισε» πεζούς στο Τορόντο - Τουλάχιστον 10 νεκροί (pics)

Τρόμος στον Καναδά: Φορτηγάκι «θέρισε» πεζούς στο Τορόντο - Τουλάχιστον 10 νεκροί (pics+vids)

Τρόμος στο Τορόντο καθώς ημιφορτηγό παρέσυρε πεζούς
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν ένα λευκό ημιφορτηγό τους παρέσυρε σε διασταύρωση στα βόρεια προάστια του Τορόντο, σύμφωνα με τις Αρχές.
Ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι το περιστατικό είναι «ξεκάθαρα πολύ σοβαρό», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα». Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, γύρω στη 1.30, τοπική ώρα, το λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πολλά άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.
Βίντεο από διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν στο σημείο ένοπλους αστυνομικούς καθώς και ιατρικό προσωπικό που έχει σπεύσει σε βοήθεια των τραυματιών.
Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή για τροχαίο δυστύχημα.
Ο οδηγός του βαν συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομίας της πόλης, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την ηλικία ή το πιθανό κίνητρό του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. 
Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου