ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Συμπλοκές μεταξύ μελών «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» στο Ναύπλιο διέκοψαν την διανομή τροφίμων

Συμπλοκές μεταξύ μελών «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» στο Ναύπλιο διέκοψαν την διανομή τροφίμων

Σκηνές «Άγριας Δύσης» φέρεται να διαδραματίστηκαν στο Ναύπλιο σε διανομή τροφίμων (!), η οποία διακόπηκε λόγω ακριβώς αυτών των γεγονότων.
Συγκεκριμένα, επεισόδια μεταξύ ρομά διέκοψαν το πρωί της Τρίτης την διαδικασία της διάθεσης δωρεάν προϊόντων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με τον Δήμο Ναυπλιέων στα πλαίσια δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.
Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί δικαιούχοι του προγράμματος, ώστε να παραλάβουν προϊόντα όπως κοτόπουλο, φρούτα, πατάτες και άλλα είδη. Κατά την διάρκεια της διανομής, ωστόσο, ξέσπασαν επεισόδια όταν νεαροί ρομά με καδρόνια και σιδηρολοστούς επιτέθηκαν στα μέλη άλλης οικογενείας τσιγγάνων, μετατρέποντας σε «πεδίο μάχης» τον χώρο διάθεσης προϊόντων! 
Ο Αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο Δήμο Ναυπλιέων για την διανομή, διέκοψε την διαδικασία και κάλεσε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Στο σημείο κατέφθασε δύναμη της ΔΙΑΣ όπου ξεκίνησε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των νεαρών που προκάλεσαν τα επεισόδια. 
Το γεγονός ότι, για μια ακόμη φορά, μέλη συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» πρωταγωνιστούν σε επεισόδια είναι ενδεικτικό κάποιων συγκεκριμένων καταστάσεων, τις οποίες βεβαίως οι εκτός Τόπου και Χρόνου «δικαιωματάκηδες», «αλληλέγγυοι» και «αντιρατσιστές» αδυνατούν (ή αρνούνται συνειδητά) να αντιληφθούν, ερχόμενοι σε πλήρη σύγκρουση με την πραγματική καθημερινότητα που ζουν χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου