ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο φτωχοποίησης και βαλκανιοποίησης της Χώρας


Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο φτωχοποίησης και βαλκανιοποίησης της Χώρας
Η συνεχής επιδείνωση των συνθηκών φτώχειας στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής αποτελεί την πλέον σταθερή κατάσταση τα τελευταία 7 χρόνια. Όλες οι σχετικές έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμφανίζουν μια θλιβερή και δυσοίωνη πραγματικότητα που απεικονίζει ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον για το Έθνος των Ελλήνων.
Η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες του 2016 επιβεβαίωσε ότι σταθερά ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε καθεστώς φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Για να πάρουμε μια ιδέα της φτωχοποίησης και βαλκανοποίησής μας, το 35,6% του Λαού ή κοντά στα 4.000.000 κάτοικοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ το 2008 υπό αυτές τις συνθήκες ζούσε το 28,1%.
Φτωχός είναι αυτός που ζει με εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Ήδη, με το 35,6% του πληθυσμού σε κατάσταση φτώχειας, έχουμε φτάσει την Βουλγαρία, της οποίας το 40,4% του πληθυσμού είναι φτωχοποιημένο, και την Ρουμανία, οι φτωχοί της οποίας αντιπροσωπεύουν το 38,8% του πληθυσμού της. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, η βαθιά ύφεση παραμένει και, το κυριότερο, η μεσαία τάξη έχει πλήρως αποδεκατιστεί.
Σε όλα της τα επίπεδα, καθώς οι ανώτερες τάξεις του μεσαίου στρώματος της κοινωνίας μας έχουν περιέλθει σε κατάσταση ισορροπίας, μεταξύ μιας σχετικά ανεκτής διαβίωσης και του κινδύνου της ανέχειας, με τα εισοδήματά τους συρρικνωμένα και τα αποθεματικά τους με συνεχείς διαρροές για να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς φορολογικές τους επιβαρύνσεις.
Τα μεσαία στρώματα της μεσαίας τάξης έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ για τους ακόμη λιγότερο ευνοημένους Έλληνες η ανέχεια είναι μια λέξη με έννοια… πολυτέλειας! Πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ έδειξε ότι το 2015, το 12,9% του πληθυσμού ή 1,4 εκατομμύρια Ελλήνων αντιμετώπιζε επισιτιστικό πρόβλημα, όντας σε κατάσταση ένδειας. Το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν 7,1%. Είχε αυξηθεί κατά 56%. Ενώ υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 2006 και 2015 το ποσοστό των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Από 21,9% το 2006, ανήλθε σε 54% το 2015!
Οι «λύσεις» εντός των Μνημονίων και με διαχειριστές τα εντολοδόχα μνημονιακά κόμματα του «Συνταγματικού τόξου» όχι μόνο δεν έφεραν το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα, αλλά χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται η Πατρίδα και ο Λαός.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου