ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

EKTAKTO – 3,5 εκατ. βορειοκορεάτες καλεί στα όπλα ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και η Κίνα!

O Kιμ Γιονγκ Ουν έδωσε διαταγή να καταταγούν άμεσα στον βορειοκορεατικό στρατό 3,5 εκατ πολίτες για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν από μόνοι τους ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
«Ολοι οι πολίτες ξεσηκώνονται σε όλα τη χώρα και ζητούν εκδίκηση κατά των ΗΠΑ. Στο προάστιο Hwanghae, 89,000 νέοι ζήτησαν να καταταγούν ή να ξανακαταταγούν μόνο στις 9 Αυγούστου.
Στο Daedon περισσότεροι από 20,000 μαθητές, μέλη κόμματος και εργάτες τρέχουν για κατάταξη.
Αργά το βράδυ ο Ν.Τραμπ ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Κίνας με τις συνομιλίες να μην πάνε καθόλου καλά. Μετά το τέλος της συζήτησης ο κινέζος Πρόεδρος έδωσε διαταγή στις ένοπλες δυνάμεις για ύψιστη ετοιμότητα.
Κωδικός «Ασπίδα στην Κορεατική».
Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.
Ο Σι είπε στον Τραμπ πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η τηλεόραση παραφράζοντας τον Σι.
Αυτό σημαίνει «τάπα» Κίνας σε Ν.Τραμπ μετά και τις απανωτές πυρηνικές απειλές.
Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Σι.
Σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, ο Τραμπ είπε στον Σι πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.
Μόνο που η αποπυρηνικοποίηση που «δίνει» η Κίνα έχει ως προϋποθέσεις την απόσυρση του ΤΗΑΑD, το τέλος των αμερικανικών ασκήσεων με Ν.Κορέα καθώς και τον τερματισμό των προκλήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Η Ιαπωνία μεταφέρει Patriot σε όλη τη χώρα.
Πυροβολαρχίες μεταφέρθηκαν σε Kochi, Ehime.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου