ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στο πλαίσιο ερευνών για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 55 ετών, στο περιθώριο ερευνών για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Αθανασοπούλου.
Συγκατηγορούμενοι, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, είναι επιπλέον δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τη ληστεία σε σουπερ μάρκετ στις Αχαρνές στις 25-6-2016 και βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.
Εξιχνιάσθηκαν είκοσι περιπτώσεις ληστειών καθώς και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και μία σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος.
Οι δράστες σε πολλές περιπτώσεις για να αποφύγουν τη σύλληψη πυροβόλησαν κατά αστυνομικών και υπαλλήλων.
Ειδικότερα, από τις αρχές του 2016 διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κυρίως σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας οπλισμό και υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών τους (καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια κλπ) ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες επετεύχθη η ταυτοποίηση τους και ο εντοπισμός των περιοχών που κινούντο.
Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθηκαν δυο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σεσημασμένοι κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα. Πρόκειται για 37χρονο Έλληνα, δραπέτη φυλακών, ο οποίος συνελήφθη την 5-1-2016 στη Νέα Σμύρνη και 55χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την 7-1-2016 στα Καλύβια Αττικής.
Σε βάρος τoυς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο 34χρονοι Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές και βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.
Ο 37χρονος κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου, καθώς την 19 Σεπτεμβρίου 2015 δεν επέστρεψε σε Κατάστημα Κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός (χειροβομβίδες, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια και φυσίγγια), καθώς και κλεμμένη μοτοσυκλέτα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα είχε ως πεδίο δράσης κυρίως τις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Αλίμου, Αχαρνών, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ιλίου, Περιστερίου, Νέας Χαλκηδόνας και Πεύκης και έχει διαπράξει - με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση - είκοσι συνολικά ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα δεκαοκτώ ληστείες σε Σούπερ Μάρκετ και δυο ληστείες σε Ταχυδρομικό κατάστημα και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου