ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Απεγκλωβισμοί δεκάδων πολιτών από τα χιόνια - Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται όλη η χώρα, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς δεκάδων πολιτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και ασφαλείς χώρους.
Τις τελευταίες 16 ώρες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δυνάμεις της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να μεταφέρουν δεκάδες νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και να απεγκλωβίσουν αρκετούς πολίτες στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.
Την ίδια ώρα, χωρίς πρόσβαση σε νερό έχουν μείνει οι κάτοικοι της Αλοννήσου λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ οι αντλίες από τις δεξαμενές των σπιτιών δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί σε 1-2 ώρες.
Στη Σκόπελο, έχουν σημειωθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση και έχουν κλείσει οι δρόμοι προς Καλόγερο και άλλες ορεινές περιοχές, λόγω του χιονιού.
Δεκάδες απεγκλωβισμοί
- Στη Χίο λόγω έντονής χιονόπτωσης, η Πυροσβεστική κλήθηκε για τη μεταφορά ενός ατόμου από την οικία του στη Συκιάδα, για αιμοκάθαρση, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο). Επίσης μεταφέρθηκαν τρία άτομα από τη θέση Πυργιά και τρία άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Συκιάδας, σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων στα οποία επέβαιναν.
- Στη Λέσβο λόγω έντονης χιονόπτωσης, από πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά έξι ατόμων για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές Πολύχνιτο, Βρύσσα, Μόλυβο, Φίλια, Πλωμάρι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
- Στη Λήμνο μεταφέρθηκαν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου από τη Μύρινα και τα Τσιμάνδρια Λήμνου. Επιπλέον μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων τους, δύο άτομα στον Αυλώνα Λήμνου και δύο ακόμη άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας.
Νωρίτερα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Εύβοια μετέφεραν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Κύμης, αλλά και έναν γιατρό που έπρεπε να αναλάβει υπηρεσία στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν δυνατό να μετακινηθεί λόγω του χιονιού.
Σε κατάσταση υποθερμίας, αλλά ζωντανός, βρέθηκε από πυροσβέστες νεαρός στην περιοχή του Μυστρά, για τον οποίο είχαν ενημερώσει συγχωριανοί του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.
Το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε σώος ένας ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.
Επιπλέον, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 20 κλήσεις για παροχή βοηθείας, κυρίως κοπές δέντρων, και πραγματοποίησε 14 από αυτές, με τέσσερα συνεργεία και οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Που χρειάζονται αλυσίδες
Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.
Στην Αττική παραμένουν τα προβλήματα σε Πάρνηθα, Πεντέλη και λεωφόρο Φυλής.
Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.
Αλλάζει διαρκώς η εικόνα που επικρατεί στο οδικό δίκτυο λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης. Οι αστυνομικές διευθύνσεις ενημερώνουν τους οδηγούς για τα σημεία στα οποία θα χρειαστεί να τοποθετήσουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου ενώ στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τo 91ο χιλιόμετρο (Καστανιά) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου,
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Αρκοχωρίου,
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από τη θέση Μαρούσια έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Δασκίου, από τη Βέροια έως το 43ο (Δάσκιο),
από το 2ο χιλιόμετρο της Δημοτικής Οδού από τη διασταύρωση Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας έως τη Νάουσα,
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο,
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγάδια, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σελίου (από τη Νάουσα έως χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), οδικό δίκτυο εντός Πόλης Νάουσας.
Στην Πέλλα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας. Στην Πιερία αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην Επαρχιακή Οδό Βρύας / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Λαγοράχης / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.
Στη Χαλκιδική η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Βραστών (και εντός οικισμών),
στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Ταξιάρχη (και εντός οικισμών),
στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου / Παλαιοκάστρου,
στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη,
στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,
στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού από το 51ο χιλιόμετρο έως το 55ο χιλιόμετρο και
από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95ο χιλιόμετρο,
στην Επαρχιακή οδό Αρναίας / Στανού,
στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών / Παλιουρίου (από Παλιούρι έως Σίβηρη),
στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών / Παλιουρίου (από Καλλιθέα έως Παλιούρι),
στην Επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών / Κασσάνδρας (από Ποτίδαια έως Άθιτο),
στην Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης / Μεταγγιτσίου (στο ύψος του Προφήτη Ηλία),
στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών Σιθωνίας (από το 55ο χιλιόμετρο έως το 65ο χιλιόμετρο),
σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.
Στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής / Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις Σέρρες στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου / Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της Δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας και στην Επαρχιακή οδό Σερρών / Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου